ATAŞEHİR’DE “CAM YENİDEN CAM”

Ataşehir'de “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, 15 Kasım 2016 Salı günü İçerenköy Mahalle Pazarı’nda “Cam Pazar Aktivitesi” düzenlendi.

ATAŞEHİR’DE “CAM YENİDEN CAM”
 ATAŞEHİR’DE “CAM YENİDEN CAM” 

Ataşehir'de “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, 15 Kasım 2016 Salı günü İçerenköy Mahalle Pazarı’nda “Cam Pazar Aktivitesi” düzenlendi.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Şişecam işbirliğinde gerçekleşen “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, 15 Kasım 2016 Salı günü İçerenköy Mahalle Pazarı’nda “Cam Pazar Aktivitesi” düzenlendi.

“Getir Boş Cam Şişeyi Kurtar Geleceği” sloganıyla düzenlenen etkinlikte camın geri dönüşümüyle ilgili pazarda bir stant kuruldu. Vatandaşlar getirdikleri boş cam şişeleri stantta bulunan cam kırıcı ile cam kumbarasına atıp geri dönüşüme katkı sağladılar. Ayrıca vatandaşlar camın geri dönüşümünün önemi, çevreye, ülke ekonomisine ve enerji tasarrufuna faydaları konusunda da bilgilendirildiler. 

İçerenköy Pazarı’nda vatandaşlar ile buluşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman yaptığı açıklamada, “Biz Ataşehir’de çevremizi, doğamızı ve canlılarımızı korumak adına projeler gerçekleştiriyoruz. Bugün burada yurttaşlarımızla birlikte, çevreye karşı bir duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla bu aktiviteyi düzenliyoruz. Sağlıklı insanların sağlıklı çevrede yaşadıklarına, insanların yaşam alanlarında çevrelerine ve canlılara saygı duyması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda çevreye büyük önem veriyoruz” dedi.  

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ise yaptığı konuşmada, “Ataşehir Belediyesi ve Şişecam olarak birlikte 2015 yılından itibaren çevre ile ilgili projeler gerçekleştirmeye karar verdik. Bunlardan birisi olan HORECA ile, restoranlar, alış veriş merkezleri ve otellerdeki camların ayrı toplanması ve geri dönüşüme dahil edilmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda saha çalışmalarımız da var. Bu çalışmaları birkaç kategoriye ayırmıştık. Bu pazar aktivitesi de saha çalışmaları kapsamında düzenlediğimiz bir etkinlik. Sokaktaki vatandaşlara camın bir materyal olarak yüzde 100 geri dönüşebilen tek malzeme olduğunu anlatmak istiyoruz. Bu alanda farkındalık yaratarak, davranış alışkanlıklarını değiştirmek amacındayız. Cam çöp değildir, camı çöpe atmayın, geri dönüştürerek doğayı koruyun, hammadde ve enerji tasarrufunu sağlayın mesajı veriyoruz” diye konuştu. 

Ataşehirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; broşür, kitapçık, gazoz, soda ve meyve suyu dağıtılırken çocuklara da boyama kitapları hediye edildi.  

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109