ATAŞEHİR’DE 30 BİN FİDAN DİKİLDİ

Yeşil bir kent oluşturma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, yaptığı son çalışmayla 500 ağacı daha toprakla buluşturdu.

ATAŞEHİR’DE 30 BİN FİDAN DİKİLDİ
ATAŞEHİR’DE 30 BİN FİDAN DİKİLDİ
Yeşil bir kent oluşturma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, yaptığı son çalışmayla 500 ağacı daha toprakla buluşturdu. Bugüne kadar dikilen ağaç sayısı yaklaşık 30 bini buldu.
Mevsim şartlarına uygun devam eden ağaçlandırma çalışmalarında; Ihlamur, Çınar, Akçaağaç, Ligustrum, Süs Elması, Meşe ve İlex ağaçları dikildi. 
Ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra budama ve boş arazilerde bulunan otların biçilmesi işlemleri de gerçekleştiriliyor.  
Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; parklardaki, özel mülkiyette olmayan alanlardaki ve vatandaşların ev ya da iş yerlerinin bahçelerindeki ağaçların budanmasını gerçekleştiriyor. Budama işlemleri uygun dönem olan Kasım - Mart ayları arasında yapılıyor.

 PARK SAYISI 232’YE ÇIKARILDI
2009 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi, devraldığı 397 bin metrekare yeşil alanı 1 milyon metrekareye, 171 olan toplam park sayısını da 232’ye çıkardı. 
İlçedeki park ve yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Plansız kentleşme İstanbul başta olmak üzere tüm kentlerimizi betonlaştırırken, Ataşehir’de bir metrekare yeşil alanı bile imara açmadık. İlçemizdeki yeşil alan miktarını bir milyon metrekareye, park sayısını 232’e çıkardık. Yaklaşık 30 bin fidan diktik. Var olan parkları yeniledik, modern yaşam alanları haline getirdik” dedi.  


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109