ATAŞEHİR'İN İMAR PLANLARINI VATANDAŞLARLA BİRLİKTE YAPACAĞIM

Başkan Battal İlgezdi, Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy'ün 1/1000’lik planını mahallelerindeki vatandaşlarla birlikte yapacağım.

ATAŞEHİR'İN İMAR PLANLARINI VATANDAŞLARLA BİRLİKTE YAPACAĞIM

  ATAŞEHİR'İN İMAR PLANLARINI VATANDAŞLARLA BİRLİKTE YAPACAĞIM

Başkan Battal İlgezdi,  Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy'ün 1/1000’lik planını  mahallelerindeki vatandaşlarla birlikte yapacağım.


İBB Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında onaylanan İçerenköy ve Küçükbakkalköy mahallelerinin 1/5000’lik imar planlarının kendilerine gelmesiyle birlikte vatandaşlarla toplantı yapacaklarını belirten Başkan Battal İlgezdi,  “1/1000’lik planlar Ataşehir Belediye Meclisi’nden geçerken vatandaş neyin nerede olduğunu bilecek. Plan şeffaf yapılacak. En doğru plan; şeffaf ve halkla birlikte yapılan plandır. Ben de bu 1/1000’lik planı Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy mahallelerindeki vatandaşlarla birlikte yapacağım” diye konuştu.

Ataşehir halkının en büyük sorunlarından biri olan imar sorunu Başkan İlgezdi’nin katkılarıyla aşılıyor.


Her fırsatta Ataşehir halkının bu büyük sorununu çözmek için, 1/5000’lik imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden süratle onaylanmasını isteyen Başkan İlgezdi, bu planların çıkmasıyla birlikte Ataşehir’in daha sağlıklı ve modern yapılaşmalara sahip olacağını böylece kent estetiğinin de gelişeceğini ifade etti.

Göreve geldiği günden bu yana, Marmara Bölgesi ve İstanbul’da yaşanabilecek büyük bir deprem riskine karşı sık sık uyarılarda bulunan Başkan İlgezdi, imar sorununun bir an önce çözülmesi ile İlçedeki depreme dayanıklı yapı stoğunun artırılarak, vatandaşların can ve mal kaybının önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ataşehir’de düzenlenen mahalle toplantılarında, vatandaşların imar sorunu üzerine yaptıkları yoğun istek ve şikâyetler üzerine Başkan İlgezdi, vatandaşlar ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Binası’nın önünde düzenlenen protestoya da öncülük etmişti. 2009 Yerel Seçimleri sonrası ilçe olan Ataşehir'in 1/5000'lik nazım imar planlarının aylar geçmesine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmaması üzerine 14 Eylül 2012 tarihinde, Ataşehirliler konvoylar halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önüne gelerek gecikmeyi protesto etmişlerdi. "İmar Planlarımızı İstiyoruz" yazılı döviz ve pankart açan mahallelilere; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mahalle muhtarları, dönemim CHP’li milletvekilleri ve CHP İstanbul İl Başkanı da destek vermişti.  O tarihte de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ataşehirlilerin sesine kulak vermesini ve sorunun bir an önce çözülmesini isteyen Başkan İlgezdi Ataşehir'in planlı bir kent olabilmesinin önündeki tek engelin onaylanmayan imar planları olduğunu vurgulamıştı.

Planlar İBB Meclisi’nde onaylandı


Yıllar geçmesine rağmen çözülemeyen imar sorununun aşılması için 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli adımların atılması hızlandı. 
İBB Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarında; Ataşehir’in İçerenköy ve Küçükbakkalköy mahallelerinin 1/5000’lik Nazım İmar Planları ile Yeni Sahra ve yakın çevresi Revize Nazım İmar Planları onaylandı.
Ataşehir’in imar planı sorununda, Belediye Başkanı ve vatandaşların birlikte hareket ve mücadele etmesi çözümün yaklaşmasını sağladı. Aynı zamanda hem CHP hem de AK Parti Ataşehir temsilcilerinin bu sorunun aşılmasında aynı fikirde olmaları, siyasetin vatandaşın yararına dönüşmesini katkı verdi.
Başkan İlgezdi, “15 Aralık itibarı ile İçerenköy, Küçükbakkalköy, Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planları İBB Meclisi’nden geçti. Bu anlamda emeği geçen tüm siyasi partilerin İBB meclis üyelerine ve özellikle Sayın Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

İçerenköy Hal Alanı da yeşil alan olarak kaldı


Yeni planlar ile birlikte, İçerenköy Mahallesi’nde yer alan Hal alanı ile ilgili de Ataşehirliler için müjdeli bir haber geldi. İçerenköy Hali’nin taşınması gündeme gelince Ataşehir Kent Konseyi’nin öncülüğüyle, hal arazisinde AVM ya da çok katlı bir yapılanma olmaması için daha önce 20 bin imza toplanmıştı. Ataşehir Kent Konseyi, topladıkları 20 bin imzayı ve taleplerini Büyükşehir Belediyesi’ne iletmesi için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye vermişti. Başkan İlgezdi de hal arazisinin halk yararına kullanılması için Büyükşehir Belediyesi’ne taleplerini iletmişti. Yakın zamanda da İBB Meclisi’nin hem CHP’li hem de Ak Partili üyeleri bu alanın sosyal donatı ve yeşil alan olması gerektiğini savundular. Yeni planlarda İçerenköy Hal Alanı da yeşil alan olarak kaldı.
Konu ile ilgili İTV Haber’den Recep Kenan’a konuşan Başkan İlgezdi, planların 6 yıl önce çıkması gerektiğinin altını çizerek; “Bu planların daha önce yapılması gerekiyordu. Geç de olsa geçti. 6 yıl önce ilçe olurken Ataşehir’in planlarının yapılması ve bitirilmesi gerekiyordu. Çok gecikmiş bir karar. Geç de olsa teşekkür ediyoruz. Plan ne Ataşehir’in ne de Büyükşehir Belediye Başkanlarının lütfu değildir. Olması gereken, yapılması gereken iştir. Vatandaşlar Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde 40 yıldır imar bekliyor” dedi.
Ada transferi sorununa değinen Başkan İlgezdi, “Bizim buradaki en büyük sıkıntımız; yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları ile ilgili mağduriyetler. Ada transferi koyulmuş ancak ada transferi yapamıyoruz. Çünkü mülkiyet hakkını transfer edemiyorsunuz. Yasal engel var. Bu konuya Büyükşehir’in mutlaka çözüm bulması gerekiyor. Bu bölgenin büyük bir kısmı yeşil alan ve donatı alanı... Okul, Cami, Kültür Merkezi, park alanları var. Bu alandaki vatandaşlar mağdur. Bu sorun nasıl çözülecek? En büyük sıkıntı burada. Planlar askıya çıktıktan sonra Büyükşehir’le bu konuyu çözmek için bir görüşme yapacağız” şeklinde konuştu.

“1/1000’lik planı mahallelerdeki vatandaşlarla birlikte yapacağım”


Yapı adasının oluşumunda 2.5 emsal için istenen 10 bin metrekarenin 5 bin metrekareye çekilmesinin doğru bir uygulama olduğunun altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bu uygulamanın bölgedeki dönüşüm çalışmalarını hızlandıracağı görüşüne katıldığını ifade etti.
Vatandaşları, anlaşacakları firmalar hakkında da uyaran İlgezdi, “Bu konuda vatandaşlarımıza hep uyarılarda bulunduk. Yine vatandaşlarımız; Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy mahallelerinde çantacı müteahhitlere dikkat etmeliler. Vatandaşlarımız firmayı yeterince araştırmalı, sözleşmesini mutlaka avukatı, hukukçusuyla birlikte yapmalı” dedi.
Başkan İlgezdi, 1/5000’lk planın kendilerine gelmesiyle vatandaşlarla toplantı yapacağını kaydederek; “Plan bize geldiği zaman vatandaşlarımızla çağırıp, birlikte toplantı yapacağız. 1/1000’lik plan meclisten geçerken vatandaş neyin nerede olduğunu bilecek. Plan şeffaf yapılacak. En doğru plan; şeffaf ve halkla birlikte yapılan plandır. Ben de bu 1/1000’lik planı Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy mahallelerindeki vatandaşlarla birlikte yapacağım” diye konuştu.
Başkan Battal İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki vatandaşlara yaptığı çağrıyı yineleyerek; “İçerenköy ve Küçükbakkalköy’deki vatandaşlar kesinlikle hiçbir müteahhitle anlaşmasınlar. Bizi beklesinler” uyarısını yaptı.
Hal alanının yeşil alan olarak ayrılmasına dair memnuniyetini de dile getiren Başkan Battal İlgezdi, bu konuda da Ataşehirliler adına İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederek; “Sayın Kadir Topbaş daha önce görüştüğümüzde, Hal alanını kısmen imara açacaklarını söylemişti. Ama Sayın Kadir Topbaş ile 6 ay önce Haziran ayındaki görüşmemizde; ’ben burayı kent meydanı yapacağım’ dedi ve sözünde durdu. Teşekkür ediyoruz kendisine” ifadelerine yer verdi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ İLETİŞİM

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2016, 16:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Recep ateş
Recep ateş - 7 yıl Önce

Mustafa Kemal mah si imarını kim açacak dışarıda mı bir başkanmı gelecek bu vatandaşın sesini kim duyacak bu mahallenin yetkisi kimde cevap bekliyorum

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109