ATAŞEHİR İLE MONHEIM BELEDİYESİ ARASINDA KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ

Ataşehir Belediyesi ve Almanya’nın Monheim Belediyesi her geçen gün hayata geçirdikleri projeler ile aralarındaki işbirliğini geliştiriyor.

ATAŞEHİR İLE MONHEIM BELEDİYESİ ARASINDA KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ
 ATAŞEHİR İLE MONHEIM BELEDİYESİ ARASINDA KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ

Ataşehir Belediyesi ve Almanya’nın Monheim Belediyesi her geçen gün hayata geçirdikleri projeler ile aralarındaki işbirliğini geliştiriyor. 

14 Mayıs 2016 tarihinde kardeş şehir olan Ataşehir Belediyesi ve Almanya’nın Monheim Belediyesi her geçen gün hayata geçirdikleri projeler ile aralarındaki işbirliğini geliştiriyor. 


Ortak çalışmalarla ve fikir alışverişinde bulunarak; sanat, kültür, spor, bilim, çevre koruma, trafik ve her iki tarafı ilgilendiren diğer alanlarda birbirlerini desteklemeyi hedefleyen anlaşma çerçevesinde Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nde 2018 yılında Ataşehir - Monheim Tasarım Okulu faaliyete geçirildi. 8 - 13 yaş arasındaki çocukların iki boyutlu animasyon, üç boyutlu animasyon, 
stop motion, moda tasarımı ve moda üretimi olmak üzere toplam beş alanda eğitim gördüğü Ataşehir Monheim Tasarım Okulu ilk mezunlarını da geçtiğimiz günlerde verdi. 

İşbirliği çalışmaları kapsamında bağlama eğitmeni Doğan Yıldırım, keman eğitmeni Arzu Kaya, piyano eğitmeni İlknur Şahin ve gitar eğitmeni Fulya Akgün; Ataşehir Belediyesi bünyesinde yapılan sanat eğitimleri ile Monheim Belediyesi’ne bağlı Sanat Okulu’ndaki eğitimleri karşılaştırmak ve ortak projeler üretmek için 17-20 Haziran tarihlerinde bir ziyaret gerçekleştirdiler. 
Aynı şekilde Monheim Belediyesi Sanat Okulu’ndan bağlama, piyano, gitar ve keman eğitmenleri de 9-12 Mayıs tarihleri arasında Ataşehir Belediyesi’ne bağlı kültür merkezi ve sanat eğitimi birimlerinde verilen eğitimleri yerinde incelemişlerdi. 

Gerek yetkililerden bilgi alarak, gerekse derslere girerek incelemelerde bulunan bağlama eğitmeni Doğan Yıldırım, keman eğitmeni Arzu Kaya, piyano eğitmeni İlknur Şahin ve gitar eğitmeni Fulya Akgün Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmermann ile de bir araya gelerek Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin selamlarını ilettiler. 

Yapılan incelemeler ve çalışmalar sonucunda piyano, keman ve gitar ile ilgili Türkçe-Almanca eğitim kitapları hazırlanması ve yayımlanması konusunda görüş birliğine varılırken, her yıl sanat ve tasarım atölyeleriyle öğretmen ve öğrenci değişimi yapılarak kurumların tecrübelerinin ortaklaşa değerlendirilmesi de amaçlanıyor. 
Aralık 2017’de Monheim, Ocak 2018’de ise Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde Ataşehir Belediyesi Klasik Müzik Festivali kapsamında birlikte konserler veren Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası ile Monheim Otto Hahn Gymnasium Orkestrası müzikal anlamda başlayan işbirliğini bu yıl da sürdürecek. 

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası ve Monheim Otto Hahn Gymnasium Orkestrası 21 Eylül 2019’da Monheim’da, 2 Ekim’de ise Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde aynı sahneyi paylaşacak.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası ve Monheim Belediyesi’ne bağlı müzik okulu öğrencileri MSKM’de 2 Kasım’da  aynı sahneyi paylaşıp ortak bir konser verecek.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109