ATAŞEHİR GENÇLİK ORKESTRASI YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası yeni üyelerini bekliyor.

ATAŞEHİR GENÇLİK ORKESTRASI YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR
 ATAŞEHİR GENÇLİK ORKESTRASI YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

  Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası yeni üyelerini bekliyor.

Ataşehir Belediyesi’nin müzik eğitimi sunduğu çocuklar ve gençlerin eğitimlerini performansa dönüştürebilmeleri ve müzikal olarak kendilerini ifade edebilmeleri için oluşturduğu Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası yeni üyelerini bekliyor.

 
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz" projesiyle kurulan orkestra, enstrüman eğitiminde fark edilir derecede başarı gösteren öğrenciler seçilerek oluşturuldu. Zamanla bu proje dışında, okullarda ya da kurslarda müzik eğitimi almış yetenekli öğrencileri de sınava tabi tutarak bünyesine ekledi. Böylelikle hem orkestranın müzikal niteliği hem de genç müzisyen sayısı artırılmış oldu.
 

Repertuvarında geleneksel Türk müziğinden dünya müziğine, klasik müzikten popüler müziğe varıncaya kadar çeşitli türler bulunan Orkestra, 12 - 21 yaş arası gençlerden oluşuyor.

 
Ataşehir ve ilçe dışından okullarda, kamusal alanlarda, önemli gün ve etkinliklerde kültürel ve sanatsal ihtiyaçları karşılamayı, müziğe yeteneği olan çocuk ve gençlere kendilerini ifade edebilecek alanlar ve imkânlar sunmayı hedefleyen orkestra seçmeler ile yeni üyeler alacak.
 

Gençlik Senfoni Orkestrası sınavı; yaylı çalgılar (keman, viyola, çello, kontrbas), tahta üflemeliler (klarnet, fagot, saksafon) ve bakır üflemeliler(korno, trompet, trombon)  branşlarında yapılacak.
 

Başvuru ve kayıt için 0533 701 90 29 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Kayıt yaptıran adaylar için 22 Ekim 2020 Perşembe günü Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nde seçmeler düzenlenecek.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109