Ataşehir Gençlik Merkezi’nin yeni dönem açılışı yapıldı

Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği Atasehir Gençlik Merkezi’nin yeni dönem açılısı yapıldı.

Ataşehir Gençlik Merkezi’nin yeni dönem açılışı yapıldı
Ataşehir Gençlik Merkezi’nin yeni dönem açılışı yapıldı
 
Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği Atasehir Gençlik Merkezi’nin yeni dönem açılısı yapıldı.
 
Geçen yıl aktif olarak hizmet vermeye başlayan ve 1 yılda 5 bin 700 gence ulaşan Ataşehir Gençlik Merkezi’nin yeni dönem açılısı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Yetkilisi Gökhan Çoban, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan 1. Vekili Sadi Özata ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da gönderdiği bir mesajla, açılışı tebrik etti.   
 
Ferhatpaşa Mahallesi Yeditepe Caddesi 16. Sokak No:25’de bulunan Atasehir Gençlik Merkezi binasındaki yeni dönem açılışı sonrası, kokteyl ve Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından dans ve müzik gösterileri düzenlendi.
 
Ataşehir Gençlik Merkezi’nin 2014-2015 ders yılında gerçekleştirdiği etüt ve ders desteği hizmetlerinden yararlanan öğrencilerden 41’i, sınavlarda büyük bir başarı göstererek üniversiteye girmeye hak kazandı. Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler, açılış sonrası Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
 


Açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Ataşehir Belediyesi olarak gençlerin yenilikçi düşüncelere, değişime, gelişime ve yeni teknolojilere ilgisini artırıp, onlara her alanda ufuk açarak gençlerimizi geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz. Gençlik Merkezimizi, sosyal desteğe daha fazla ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın yaşadığı Ferhatpaşa Mahallemizde açmamızın nedeni de budur. 1 yıl içinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan yararlanan gençlerin sayısının 6 bine yaklaşması en sevindirici noktadır. Bu sayının ve çalışmaların niteliğinin artırılması için sizlerin de desteği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben Ataşehir Gençlik Merkezi’nin kuruluşunda, çalışmalarında emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
 
1 Eylül’de yeni hizmet dönemine başlayacak olan Gençlik Merkezi’nde “psikolojik destek”, “aile danışmanlığı”, “kariyer danışmanlığı” ve “psikodrama” hizmetlerinin yanı sıra, sinema, tiyatro, dans ve fotoğrafçılık dallarında faaliyet gösteren sanat atölyesi ile robot ve maket kursları yer alıyor.
 
Ataşehir’in dar gelirli ailelerinin yaşadığı Ferhatpaşa’da faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi, Mevlana, Mimar Sinan, Yeni Çamlıca ve Kayışdağı mahallerine de hizmet veriyor. Merkezde, bir adet cep sineması, hobi atölyeleri, kütüphane, çok amaçlı salon ve kafeterya da bulunuyor.
 
Merkez’in en fazla ilgi çeken faaliyetleri arasında robot ve maket atölyesi yer alıyor. Ataşehirli 182 gencin devam ettiği sumo robot yapımı atölyesinde dersler 2013 yılında Uluslararası Sumo Robot Turnuvası’nda 2. olan Fırat Dede tarafından veriliyor.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109