Ataşehir'de Yeni Hayat Gençlik Merkezi açılıyor

Ataşehir Belediyesi’nin bağımlılıkla mücadele için hazırladığı Yeni Hayat Projesi kapsamında Yeni Çamlıca Mahallesi’nde Yeni Hayat Gençlik Merkezi kuruldu.

Ataşehir'de Yeni Hayat Gençlik Merkezi açılıyor
 Ataşehir'de Yeni Hayat Gençlik Merkezi açılıyor
 
Ataşehir Belediyesi’nin bağımlılıkla mücadele için hazırladığı Yeni Hayat Projesi kapsamında Yeni Çamlıca Mahallesi’nde Yeni Hayat Gençlik Merkezi kuruldu.
Alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında önleme ve rehabilitasyon hizmetleri verilecek bu merkezden 12-26 yaş grubundaki çocuk, genç ve aileleri yararlanacak.
Bu merkezde hizmet alacaklar; kendisi başvuru yapan, okullardan rehber öğretmenlerin yapacağı yönlendirmeler ve okul aile birliklerinin yönlendirdiği kişilerden oluşacak. Kişilerin Merkeze yönlendirilmesinde proje ortağı olan , Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek olacak.
Merkezde psiko-sosyal servis faaliyetleri kapsamında risk grubundaki gençler ve aileleriyle bireysel görüşme ve grup çalışmaları yapılacak, aile içi iletişim seminerleri ve yaşam becerileri grup çalışmaları yürütülecek. Psikodrama çalışmaları da yapılacak.
Hobi atölyeleri kapsamında; seramik, maket atölyeleri ve gym salonu hizmet verecek. 
Merkezde bulunan Ataşehir Belediyesi Çağrı Merkezi Personeli de kaygılı ebeveynlerle ilk görüşme ve yönlendirmeleri yapacak.
Yeni Çamlıca Mahallesi Dursunbey Caddesi No:2 adresinde hizmet verecek Merkezde; seramik, maket ve seminer salonları ile proje ofisi ve spor salonu bulunuyor.
 
Ataşehir Belediyesi Yeni Hayat Projesi
Ataşehir Belediyesi tarafından yürütülen, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de proje ortakları olduğu “Yeni Hayat Projesi”nin iştirakçiliğini de Üsküdar Üniversitesi yapıyor.
01.10.2015 tarihinde başlayan ve 12 ay sürecek “Yeni Hayat” projesi ile;
•          150 gencin yaşam becerileri grup çalışmasına katılması,
•          25 gencin seramik ve 25 gencin de gemi & uçak maket yapı hobi faaliyetlerine katılması,
•          Çevredeki tüm gençlerin gym ve açık alandaki tesisler aracılığı ile sportif aktivitelere katılması,
•          500 genç ve 1000 ebeveynin psikolojik ve sosyal destek alması,
•          135 ebeveynin ebeveynlik becerileri, aile içi iletişim, ebeveyn – genç ilişkileri üzerine yapılacak bireysel ve grup çalışmalarına katılması,
•          15 genç ve 15 ebeveynin psikodrama grup terapisine katılması,
•          10.000 gencin Bağımlılıkla Mücadele kampanyası etkinlikleri ile bağımlılığa karşı farkındalığının artırılması hedefleniyor.
 
Projede Yer Alan Hizmetler
Psiko-Sosyal Servis Faaliyetleri:
İki Psikolog, bir Sosyolog ve bir Sosyal Çalışmacı’dan oluşan dört kişilik uzman grubu ile yürütülecek olan servisten en az 500 gence ve 1000 ebeveyne çeşitli eğitimler ile destek verilecek.


Psikodrama Grup Çalışmalar:
Alanında uzman psikodramatistler tarafından yürütülecek olan grup çalışmalarında 15 kişilik iki gruptan 15 genç ve 15 ebeveyn yer alacak. Çalışmalara katılacak olan gençler ve ebeveynler psikolog görüşmeleri sonrasında belirlenecek.


Hobi Atölyeleri:
Seramik Atölyesi ve Maket Atölyesi’nden oluşan hobi atölyelerinde 25’i seramik ve 25’i maket atölyesi olmak üzere 50 gence hizmet verilecek. Atölye eğitimlerine katılacak olan gençler uzmanlar tarafından belirlenecek.


Sportif Faaliyetler:
Gençler, merkez binada yer alan gym salonunda ve park içerisinde yer alan halı sahada spor eğitmeni eşliğinde sportif faaliyetlere katılacaklar.


Yeni Hayat Projesi, Psiko-Sosyal Servis Faaliyetleri kapsamında; 
•          Proje ekibindeki uzman psikologlar tarafından bireysel görüşmelere devam ediliyor.
•          Ataşehir ilçesindeki gençlere yönelik “Kişisel Farkındalık ve Kaygı” ile “İletişim Becerileri ve Hayır Diyebilme” konularında seminer düzenlenerek 340 gence ulaşıldı.
•          “İletişim Becerileri ve Hayır Diyebilme”, “Stresle Başa Çıkma Becerileri” ve “Öfke ile Başa Çıkma” konulu grup çalışmaları tamamlanmış olup, 132 gence ulaşıldı.
•          Ebeveynlere yönelik; “Çocuklarda ve Gençlerde Olumlu Kişilik Gelişimi İçin Öneriler” ve  “Madde Bağımlılığı ve Anne Baba Tutumları” konulu seminerler düzenlenmiş olup, 800 kişiye ulaşıldı.
•          Ataşehir İlçesinde; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 70 Rehber Öğretmene, Ataşehir Kaymakamlığı çalışanı olan 8 Sosyal İnceleme Görevlisine, Ataşehir İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli olan 1

psikoloğa ve Ataşehir Belediyesi çalışanı olan meslek uzmanlarına, bağımlılıkla mücadele alanında Kapasite Geliştirme, Önleme ve Müdahale Eğitimleri verildi. Bu alanda kamu kurumlarında çalışmakta olan meslek uzmanı 101 kişiye eğitim verildi.
30 Eylül 2016 tarihinde tamamlanacak proje kapsamında; 2 Mart itibariyle haftada 2 gün olmak üzere liselerde seminerler verilmeye başlanacak. Seminerler ortaokullarla devam ederek toplamda Ataşehir ilçesindeki 45 ortaokul ve liseye ulaşacak. 26 Mayısa kadar seminer programı tamamlanmış olacak.
Yaz aylarıyla birlikte Yeni Hayat Gençlik Merkezi’nin bulunduğu park içinde ve Ataşehir’in mahallelerinde, etkinlikler yapılarak projeye dikkat çekilecek.
Proje kapsamında şu ana kadar toplamda 1319 çocuk, genç ve ebeveyne hizmet verildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER