Ataşehir'de Mavi Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye dönüşüyor

Toplanan her 250 kilogram plastik mavi kapağa karşılık, bir engelliye tekerlekli sandalye veriliyor.

Ataşehir'de  Mavi Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye dönüşüyor
 Ataşehir'de  Mavi Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye dönüşüyor

Ataşehir Belediyesi’nin 2010 yılının nisan ayında, hem çevreye hem de engelli vatandaşlara fayda sağlamak için hayata geçirdiği “Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor” kampanyası büyüyerek devam ediyor.
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen kampanya birçok kurum ve kuruluşa da örnek oldu.

İlk kez Ataşehir’de başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan benzer kampanyalar sayesinde plastik kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor.

Toplanan her 250 kilogram plastik mavi kapağa karşılık, bir engelliye tekerlekli sandalye veriliyor

Bu kampanya, plastik kapakları geri dönüşüme kazandırmakla çevresel bir proje, kapaklardan sağlanan gelirle engelli vatandaşlarımıza umut olmak adına sosyal bir proje özelliği taşıyor.

Ataşehir’de kampanyanın başladığı 2010 yılından beri 405 ton mavi kapak toplanarak bin 615 engelliye tekerlekli sandalye verildi. 

İlçede okul, hastane, kamu kurumları, site, işyeri olmak üzere; eğitim, sağlık, sosyal ve kamusal alanlara yerleştirilen mavi kapak kumbara sayısı 1.100 noktayı aştı.  

Her plastik kapağın bir umut haline geldiği kampanyada toplanan kapaklarla alınan tekerlekli sandalyeler de ihtiyaç sahiplerine hızla ulaştırılıyor.

Plastik kapakların bu şekilde çevreye zarar vermeden geri dönüşümü sağlanırken, pet şişeler de Belediye ekipleri tarafından plastik atıklar olarak ayrıca toplanıyor.  


Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER