Ataşehir Belediyesinden Şenay Günaydın ile ilgili basın açıklaması

Adalet nöbetinde konuşan Şenay Günaydın'ın Ataşehir Belediyesi’yle bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Ataşehir Belediyesinden Şenay Günaydın ile ilgili basın açıklaması
Ataşehir Belediyesinden Şenay Günaydın ile ilgili basın açıklaması

Adalet nöbetinde konuşan Şenay Günaydın'ın Ataşehir Belediyesi’yle bir ilişkisi bulunmamaktadır.

29-30 Haziran 2017 günlerinde yazılı ve görsel medyada Ataşehir Belediyesi’yle ilişkilendirilmeye çalışılan çeşitli haberler yer almaktadır. Haberlerde adı geçen Şenay Günaydın’ın Ataşehir Belediyesi’yle bir ilişkisi bulunmamaktadır.
 
Tüm belediyelerde olduğu gibi Ataşehir Belediyesi de birçok firmadan hizmet alımında bulunmaktadır. Adı geçen şahsın, bu firmalardan birinde çalıştığı ve 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 25. madde 2. fıkra G bendine göre 21.06.2017 tarihinde iş akdine son verildiği öğrenilmiştir.
 
Hal böyleyken adı geçen şahsın, Ataşehir Belediyesi’nin kadrolu personeli gibi gösterilmesi gerçekleri saptırmaktan öte, yasal olarak da suçtur. Ataşehir Belediyesi bu medya kuruluşları hakkında yasal takibi başlatmış bulunmaktadır.



Adalet nöbetinde konuşan Şenay Günaydın tutuklandı 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' sırasında Maçka Parkı'ndaki "Adalet Nöbeti"nde konuşan Şenay Günaydın isimli kadın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklandı. Kaynak: Adalet nöbetinde konuşan kadın tutuklandı 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan dün gözaltına alınan Şenay Günaydın, bugün emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Günaydın savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Savcılık sevk yazısında Günaydın'ın Adalet Yürüyüşü kapsamında Şişli Maçka Parkı'nda toplanan kalabalık içinde kameralara beyanat verdiği belirtilerek, sarf ettiği sözlerle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçunu işlediği iddia edildi. Günaydın'ın mevcut delil durumu, yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak tutuklanması talep edildi. İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği, sorgusunu yaptığı Günaydın'ın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.     Kaynak: Adalet nöbetinde konuşan kadın tutuklandı 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER