Ataşehir Belediyesi’nden Hayvanlar için Otomatik Su Kabı

Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının serinlemeleri için park ve yeşil alanlara otomatik kap su koyuyor.

Ataşehir Belediyesi’nden Hayvanlar için Otomatik Su Kabı
Ataşehir Belediyesi’nden Hayvanlar için Otomatik Su Kabı

 

Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarını unutmuyor. Park ve yeşil alanlara sokak hayvanları için bir kap su koyuyor. Kapların gelişi güzel konulmaması, kırılmamaları ve kontrollerinin rahat sağlanması için de yerleştirildikleri yerlere sabitliyor. Böylece kaplar dış etkenlere karşı da korunmuş oluyor.

 

Ataşehir Belediyesi sokak hayvanları için ilçe genelinde 50 tane su kabı yerleştiriyor. Bu kaplar yerleştirilirken sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgeler seçiliyor. Ataşehir’in her mahallesine yerleştirilecek olan su kapları da özellikle bu iş için tasarlandı. İçlerinin devamlı temiz suyla dolu olması için kaplara mevcut sulama sisteminden su bağlantısı yapılıyor. İçleri boşaldıkça sulama sisteminden kaplara otomatik olarak su doluyor. Böylece kaplar hiç boş kalmıyor. Ayrıca suyun kirlenmesi durumunda termosifon sistemi ile boşaltılan su yeniden dolduruluyor.

 

Bu dünyada nasıl insanların rahatça yaşama hakkı var ise minik dostlarımızın da aynı haklara sahip olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkana Battal İlgezdi; “Tüm Ataşehirlileri minik dostlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Belediye olarak biz belli noktalara onlar için bir kap su koyuyoruz, ama bu yeterli olmayabilir. Ataşehirlilerden ricam, onlar için bir kap su koymaları. Sıcak yaz günlerinde bizlerin nasıl suya ihtiyacı var ise; susadıklarını söyleyemeyen minik dostlarımızın da var. Onlara hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

 

Ataşehirlilerden  bu yönde gelen talepler değerlendirilerek konulan su kaplarının sayısı artırılabilecek. Birkaç gün içerinde ilçenin her mahallesine su kapları yerleştirilmiş olacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER