Ataşehir Belediyesi'nden gökkuşağı logosu

Ataşehir Belediyesi logosunu Onur Haftası dolayısıyla gökkuşağı yaptı. Belediye Basın Müdürü Çetinkaya KaosGL.org’a konuşarak, “Bizim için toplum ve eşcinseller diye iki ayrı grup yok!” dedi.

Ataşehir Belediyesi'nden gökkuşağı logosu
Ataşehir Belediyesi'nden gökkuşağı logosu

Ataşehir Belediyesi: Toplum ve eşcinseller diye iki ayrı grup yok!

Ataşehir Belediyesi logosunu Onur Haftası dolayısıyla gökkuşağı yaptı. Belediye Basın Müdürü Çetinkaya KaosGL.org’a konuşarak, “Bizim için toplum ve eşcinseller diye iki ayrı grup yok!” dedi.

Şubat ayında zabıta aracı plakasına sosyal medyadan gelen yoruma “Velev ki eşcinseliz!” diye verdiği yanıtla gündeme gelen Ataşehir Belediyesi, Onur Haftası dolayısıyla sosyal medya hesaplarındaki logosunu gökkuşağına boyadı. Bunu da twitter’dan Kaos GL ve Lambdaistanbul’a iletti: Onur Haftası süresince logomuzun renklerini gökkuşağı vurgusuyla taşıyoruz.

Logolarını değiştirmelerinin ardından KaosGL.org’a konuşan Ataşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Zeynep Çetinkaya, “Sosyal medyadan ‘Günaydın Ayol’ diye selam verirken ya da ‘Velev ki eşcinseliz’ derken ufak ama etkili adımlar atıyoruz” dedi.

'Katılımcı, demokrasi ve şeffaflığa inanan belediyecilik'

Çetinkaya; Ataşehir’deki belediyecilik anlayışlarını şöyle anlattı:

“Ataşehir’de katılımcı demokrasiye ve şeffaflığa inanan, sokak ile içi içe bir belediyecilik anlayışıyla hizmet veriyoruz.

“Kişiye göre; kişinin mezhebine, ırkına, cinsiyetine ya da cinsel yönelimine göre biçimlenmeyen eşitlikçi bir anlayış bu.”

'LGBTİ’ler nefret suçuna maruz kalıyor, haklarından mahrum bırakılıyor'

LGBTİ’lerin nefret suçu ve söylemine maruz kaldığını da aktaran Çetinkaya, “Bu kapsamda sadece “insan haklarına saygılıyız” deyip geçemeyiz de çünkü toplumda ya da kanunlar karşısında ayrımcılık ile karşılaşan insanlar var. LGBTİ olduğu için öldürülenler, nefret suçu ve söylemine maruz kalanlar, barınma ve çalışma hakkından mahrum olanlar, zorla evlendirilen, zorla evli bırakılan, öldürülen vatandaşlarımız var” dedi.

'Ufak ama etkili adımlar atıyoruz'

Ataşehir Belediyesi olarak ayrımcılığa karşı attıkları adımları ise şöyle sıraladı:

“Bu ayrımcılıklara karşı kimi zaman büyük, kimi zaman küçük adımlar atıyoruz. Erkek personelimizin tümüne kadına şiddete karşı eğitimler verdik mesela. Sosyal medyadan da “Günaydın Ayol” diye selam verirken ya da “Velev ki eşcinseliz” derken de ufak ama etkili adımlar atıyoruz.

“Çoğulcu, çok kültürlü, çok kimlikli ve LGBT dostu bir Ataşehir’e doğru STK’larla işbirliklerine hazırız olduğumuzu da buradan duyurmak isteriz.

“Kısaca bizim için toplum ve eşcinseller diye iki ayrı grup yok! Transeksüel Mira’ya değil, sadece Mira’ya hizmet verdiğimizin bilincindeyiz.”

Kaynak/gercekgundem.com

ATAŞEHİR BELEDİYESİ, BİRİMLERİ ve TELEFON NUMARALARI

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109