Ataşehir Belediyesinden Evde Sağlık Hizmeti

Ataşehir Belediyesi Yeni bir projeye imza atıyor, Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetleri kapsamında birçok hizmeti evinize getiriyor.

Ataşehir Belediyesinden Evde Sağlık Hizmeti
Ataşehir Belediyesinden Evde Sağlık Hizmeti

Ataşehir Belediyesi  Yeni bir projeye imza atıyor,  Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetleri kapsamında birçok hizmeti evinize getiriyor.


Ataşehir Belediyesi, Ataşehirde yaşayan vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşması için Türkan Saylan Tıp Merkezi, Doç. Dr. Bahriye Üçok Hasta Konukevi ve Ataşehir Belediyesi Sağlık Merkezi’ni (Kadın ve Aile Sağlığı, Ana Çocuk Sağlığı ve Ergenlik Çağı Fizyolojik ve Psikolojik Destek Merkezinden sonra  bu kez Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetleri kapsamında birçok hizmeti evinize getiriyor.



7/24 ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETLERİ


1.Tıbbi Danışmanlık Hizmeti

Acil ya da acil olmayan sağlığınızla ilgili her türlü konuda sorularınızı yöneltebileceğiniz, koruyucu ve yönlendirici bilgilendirme desteği alabileceğiniz deneyimli hekimlerden oluşan ekibimiz 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde sizlere tıbbi danışmalık hizmeti sunuyor.

2. Acil Yardım Ambulansı Hizmeti

Acil durumlarda (kalp krizi, bilinç kaybı, koma, trafik kazası, vb.) 444 45 70 numaraya yapacağınız çağrı, Sağlık Hattı doktorları tarafından hızla değerlendirilerek, hastanın en yakın hastaneye transferi gerçekleştiriliyor.

Acil yardım ambulans ekibi


- Doktor
- Acil Tıp Teknisyeni (ATT), Paramedik
- Sağlık Bakanlığı İlkyardım Sertifikalı Sürücü bulunuyor.

Bu hizmetten Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği acil durum kriterlerine uyduğu sağlık ekiplerince tespit edilmiş tüm vatandaşlarımız 7 gün 24 saat yararlanabiliyor.

3. Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti

Ataşehir’de ikamet eden engelli ve 65 yaş üstü yatalak, sedye ile taşınması gereken hastaların evden sağlık kurumuna, sağlık kurumundan evine ya da sağlık kuruluşundan sağlık kuruluşuna nakli gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımız 7 gün 24 saat bu hizmetten faydalanabiliyor.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL DESTEK HİZMETİ

Ataşehir Belediyesi bedensel engelli ve 65 yaş üzeri ilçe halkının yaşam kalitesini arttırmak ve ailelerine destek olmak için “Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmeti ”ne başladı. Yaşlılığı ve bedensel engelliliği nedeniyle evinde özel tıbbi bakıma ihtiyacı olan Ataşehirlilerin kişisel bakım da dahil ihtiyaçları yaşadıkları ortamda karşılanıyor.

Vatandaşlarımız 444 45 70 Sağlık Hattı’ndan randevu alarak bu hizmetten yararlanabiliyorlar.


Evde Muayene


Söz konusu engelli ve 65 yaş üzeri Ataşehirlilerin acil durumları dışındaki sağlık problemleri doktorlarımız tarafından evlerinde ziyaret edilerek tespitleri ve kontrolleri gerçekleştiriliyor.

- Hemşirelik Hizmetleri


• Enjeksiyon uygulamaları
• Serum takma ve takibi
• Laboratuvar tetkikleri ve uygulamaları
• Sonda ve katater uygulamaları
• Kolostomi ve stoma bakımı
• Pansuman ve yara bakımı
• Tansiyon ve kan şekeri ölçümü

-Evde Kişisel Bakım

• Saç ve sakal tıraşı
• Tırnak kesimi
• Tuvalet ve banyo desteği

Bu hizmet evde yalnız yaşayan 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olan, engelli ve kendi başına bu işlemleri yapamayacak durumda olan vatandaşlarımıza verilmektedir.

Evde muayene, hemşirelik ve evde kişisel bakım hizmetleri mesai saatleri içerisinde veriliyor.

ATAŞEHİR’DE SOSYAL ALARM SİSTEMİ HİZMETİ BAŞLADI!

Yalnız yaşayan engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız artık çaresiz değil. Evlerine kurduğumuz sosyal alarm sistemi ile sadece bir tuşa dokunarak, 7 gün 24 saat sağlık ve sosyal destek hizmetlerimizden ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar.

Sabit telefon hattı üzerinden çalışan sosyal alarm sistemi ile söz konusu vatandaşlarımız;

-Tek tuşla çağrı merkezine bağlanarak, sesli görüşme yapabiliyor,
- Acil durumlarda konuşamayacak durumda olsalar bile, sadece tek bir tuşa basarak yardım isteğini çağrı merkezimize ulaştırabiliyorlar.

Sosyal Alarm Sistemi hastamız butona bastığı anda devreye girer. Hastanın adres ve konum bilgileri anında merkezimize ulaşır. Hastamızı sözlü olarak, sakinleştirmeye çalışır ve gerekli durumlarda harekete geçildiğine dair sözlü bilgilendirmede bulunuruz.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109