Ataşehir Belediyesinden Basın Açıklaması

Ataşehir Belediyesinden Basın Açıklaması Ataşehir Belediyesinden Basında Çıkan Haberlere İlişkin Açıklaması

Ataşehir Belediyesinden Basın Açıklaması
 Ataşehir Belediyesinden Basın Açıklaması

 Ataşehir Belediyesinden Basında Çıkan Haberlere İlişkin  Açıklama

Ataşehir Belediyesi, son günlerde basında “CHP’den PKK’ya yardım”, “CHP’nin PKK yardımı kirli ittifakın belgesi” başlıkları ile yer alan haberlerin asılsız haberler olduğunu açıkladı.
Ataşehir Belediyesi, bazı medya kuruluşlarında “CHP’den PKK’ya yardım”, “CHP’nin PKK yardımı kirli ittifakın belgesi” başlıkları ile yer alan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Belediyemize karşı yapılan bu haksız ve nesnellikten uzak içeriklerin hiçbiri doğru değildir. Yapılan yorum ve haberlere karşı ilk açıklamamızı 26 Haziran Pazartesi günü saat 19.24’de yapmıştık. Yaptığımız bu açıklamanın gözden kaçmış olduğunu düşünmek isteyerek bir kez daha konuya açıklık getirme ihtiyacı doğmuştur.

Kamuoyunun öncelikle bilmesi gerekir ki, adı geçen yardım tarihi 2014 yılının Eylül ayıdır.

Bu tarihte Suriye iç savaşı ve terör örgütlerinin katliamlarıyla perişan olmuş Suriyeli ve Iraklı komşularımıza, Türkiye Cumhuriyeti’nin toptan bir yardımı söz konusudur. Çok sayıda kamu ve sivil toplum kuruluşlarının başlattığı yardım kampanyalarına Ataşehir Belediyesi olarak da destek verilmiştir. 2014 yılında ülkemize sığınmış milyonlarca Irak ve Suriyeli mağdur insan için başlatılan CHP Yerel Yönetimler Konvoyu’na Ataşehir olarak 4 tır dolusu malzeme ile katıldık. Ataşehir’den hareket eden yardım tırlarından 3’ü Türkiye sınırları içinde kurulan, Suruç ve Mardin’de bulunan mülteci kamplarına ulaşarak malzemelerini teslim etmişlerdir.

4. tır ise Irak sınırını geçerek bölgede yaşayan Türkmenlere ulaşmıştır ve gümrük kayıtları mevcuttur.


Bu yardımın ardından Irak Türkmen Vakfı heyeti Ataşehir Belediye Meclisini ziyaret ederek teşekkür edip, şükranlarını sunmuştur. O günleri hatırladığımızda özellikle Ezidiler, ardından da Türkmen, Kürt ve Araplar yaşadıkları zulmün ardından Türkiye’ye kitlesel göçler yapmış ve onlar için kurulan mülteci yardım kamplarında yaşamışlardır.

Medyada kullanılan fotoğraflardaki tır üzerindeki Rojava ve Şengal yazıları ise Rojava ve Şengal’den gelen mülteciler için yapılan yardımı temsil etmektedir.

Yapılan bu yardımlar, iddia edildiği gibi yurt dışında değil Türkiye Cumhuriyeti görevlilerinin gözetimi ve yönlendirmeleriyle Türkiye sınırları içindeki resmi kamplarda dağıtılmıştır. Aynı dönemde başta Kızılay olmak üzere birçok kamu kuruluşu, STK ve siyasi parti yardım kampanyaları yürütmüştür.

Bu kapsamda Ataşehir Belediyesini ’PKK’ya yardım’ yapmakla itham etmek, haberin, haberciliğin ilkelerini hiçe saymaktır.


Aynı şekilde yine yorumlarda da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın yanlışına defalarca düşmek demektir. Ataşehir Belediyesi gibi resmi bir kurumu bir terör örgütüne yardım ediyor gibi gösteren çok ciddi bu iddiaları üretenler ve yayanlar hakkında her türlü hukuki işlem tarafımızdan başlatılacaktır."

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BATTAL İLGEZDİ
Ataşehir Belediye Başkanı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet kececi
Ahmet kececi - 7 yıl Önce

belediyemiz kent Konseyinin ıraklı turkmenlere gönderdiği yadım turna atasehirde bulunan stk.ların büyük bir çoğunluğu ile birlikte ataşehir giresunlular derneğide katılım saglamistir.birlikten kuvvet doğar ilkesiyle hareket eden ataşehir kent Konseyinin öncülüğünde sadece telefardeki turkmenlere gönderilen yardım konvoyunda tarihinin her döneminde düşkunun ezilenin ve yardıma ihtiyacı olan insanlarin yanında olan giresun ataşehir derneğide katılım saglamiş insanlık vecibesini yerine getirmistir.3 yıl önce olan bir yardım kampanyasını sabah gazetesine pkk.ya yardım yapıyorlar suçüstü yakalandılar diye sırf ataşehir belediyesinin chp.li olmasından dolayiduclama içine giren sözüm ona milletvekili olmuş ama milletvekilliğinden bi haber olan mehmet Metiner ve ve ataşehir belediyesindeki giresunlu meclis uyesitemsilcisi utanmadan sikilmadan biz giresunlularisa pkk.ve diğer terör örgütleriyle aynı kefeye koymaya çalışmışlardır. öncelikle bu yardımı göndermemiz vesile olan kent konseyi uyeleri ne. bu konuda yardımcı olan belediye başkanımız battal ilgezdi ve ekibine bizimde hayrimiza vesile oldukları icin bir giresunlu olarak teşekkürü bir borç biliyor ve teşekkür ediyorum.o gün en ön safhada konuşan ve resmin en ön safhasında görünmek için çaba gösteren bilahare de buz Sinop dernekleri olarak orada değildik diye beyanat verip acizliğini gösteren muhterem beyefendileride kınıyorum. derneklerde yoneticilik yapan insanlar önce mertlik dürüstlük sınavından geçmeli. partilerini temsil eden belediye meclisinde giresunlulari temsil ettiginı zanneden beni temsil etmeyen sadece birilerine yalakalık yapayim derken kendini küçük düşüren arkadasikizini gerek belediyeden gerekse giresunlular dan özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum güneş balçıkla sıvanmaz biz dernek olarak giresunlu olarak dimdik ayaktayız ve ayakta olacağız. herdaim başımız dik atasehirde yaşayacağız. iktidardayken aslan kaybedince sığınacak delik arayan fare olmayacağız. adamdım adam olarak kalacağız. gerek sayın belediye başkanımıza gerekse emeği geçen tüm görevlilere şahsım adına teşekkür ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109