Ataşehir Belediyesi’nde toplu sözleşme imzalandı

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubenin örgütlü olduğu Ataşehir Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı.

Ataşehir Belediyesi’nde toplu sözleşme imzalandı
 Ataşehir Belediyesi’nde toplu sözleşme imzalandı

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubenin örgütlü olduğu Ataşehir Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı.
Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubenin örgütlü olduğu Ataşehir Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı. İlk yıl yüzde 8, ikinci yıl yüzde 10’a imza atılan sözleşmeye göre en düşük işçi ücreti asgari geçim indirimi hariç net 3 bin 175, giydirilmiş 4 bin 918 lira oldu. Şube Başkanı Ahmet Arıkan, sözleşmenin işçilerin büyük kısmının onayıyla imzalandığını söyledi. İşyeri Temsilcisi Günay Coşar da “Örgütlülük daha sağlam olsa daha farklı şeyleri konuşabilirdik. Gücümüzü büyütmeye çalışacağız” dedi.


Toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine Ataşehir Belediyesi işçileri grev kararı almış, 2 Mart’ta uygulama üzere 19 Şubat günü grev kararını belediyeye asmıştı. Bu süre içerisinde Kadıköy ve Maltepe belediyelerinde ise işçiler greve çıkmış ve toplu sözleşme Genel-İş Genel Merkezi tarafından işçilere rağmen imzalanmıştı.

Ataşehir Belediyesinde greve bir günden az bir süre kala sözleşme imzalandı. İlk yıl yüzde 8, ikinci yıl yüzde 10’a imza atılan sözleşmeye göre en düşük işçi ücreti net 3 bin 175, giydirilmiş 4 bin 918 lira oldu. Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “Dün geceden beri Ataşehir Belediyesi ile devam eden görüşmelerimiz vardı. Bugün temsilcilerimizle görüştük, büyük bir kısmının onay verdiği sözleşmeyi imzalamış olduk. Maltepe ve Kadıköy Belediyesinde büyük mücadeleler sonucu imzaladığımız sözleşmeden daha iyi bir sözleşmeyi yapmış olduk” dedi.

Sözleşmeye bir temsilcinin onay vermediğini ifade eden Arıkan, “İşçilerin genelinin talebi grev değildi. Yaklaşık 1300 işçinin temsilcileri sözleşmeye onay verdi. Sadece büro temsilcimiz sözleşmeyi kabul etmedi. 1300 işçinin onayına göre hareket ettik” diye konuştu. 

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Ataşehir Belediyesi Veteriner Hekimliği İşyeri Temsilcisi Günay Coşar da şunları söyledi: “İşçiler bir yandan Maltepe ve Kadıköy'den sonra Genel-İş Genel Merkezinin sopasını tepelerinde hissediyordu. İşçilerin de tavrı grev olmamasından yanaydı. Kadıköy ve Maltepe’deki gibi bir örgütlülük de söz konusu değil. Daha iyi bir sözleşme elbette imzalanabilirdi. İşçiler birlikte olabilse daha farklı şeyleri konuşurduk. Bu ayrışmaya sebep olan yine genel merkezin diğer belediyelerde yaptığıdır. Sonraki yıllarda daha iyi sözleşmeler için birlikteliğimizi artıracağız. Bu bugünden yarına olacak iş değil örgütlü gücümüzü büyütmeye çalışacağız” dedi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER