ATAŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI

“Gandi’nin Borcunu Battal Kapattı” ve “Kılıçdaroğlu’nun Borcunu Battal İlgezdi Ödedi” haberİ gerçeği yansıtmamaktadır.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI
 ATAŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI   

“Gandi’nin Borcunu Battal Kapattı” ve “Kılıçdaroğlu’nun Borcunu Battal İlgezdi Ödedi”  haberİ gerçeği yansıtmamaktadır.              
Akşam Gazetesi’nin 21 Aralık 2017 tarihli nüshasında “Gandi’nin Borcunu Battal Kapattı” ve “Kılıçdaroğlu’nun Borcunu Battal İlgezdi Ödedi” başlıklarıyla yer verilen, daha sonra internet haber sayfaları, tv yayınları ve sosyal medya aracılığıyla yayılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Ciddi derecede suçlayıcı ifadeler içeren bu haber yayınlanmadan önce, kurumumuzdan hiçbir açıklama istenmemiştir.  Gazetecilik ahlakı ve meslek ilkeleri hiçe sayılmıştır. 
Haberde bahsi geçen ihaleler, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında gerçekleştirilmiştir. Belediyemizin kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleştirdiği ihaleler, defalarca Sayıştay, İçişleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediye müfettişleri ve resmi kurumların denetimlerinden geçmiştir ve halen geçmektedir.
Haberde bahsi geçen ihalelerin parasal değer olarak tamamına yakını 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine uygun açık ihale usulüyle ihale edilmiştir.  (Madde 19: Açık ihale usulü, bütün isteklilerin teklif verebildiği usuldür.)
Diğer ihaleler ise aynı kanunun 21. maddesine göre uygun pazarlık usulü ile ihale edilmiştir.  
İhalelerin tamamında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 5. maddesinde belirtilen temel ilkeler olan; saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenilirlik, gizlilik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında karşılanması ile kaynakların verimli kullanılması gibi hususlara sonuna kadar dikkat edilmiştir. 
Bahsi geçen ihalelerin tamamı, açık ihale usulüyle rekabetin birinci koşulu olan Kamu İhale Bülteni’nde ve yerel gazetede ilana çıkarılmış, pazarlık usulü ihalelerde ise rekabet koşullarını sağlamak amacıyla kanunun 21. maddesinin öngördüğü şekilde en az 3 istekli davet edilmiştir.  
Kurum olarak yapılan tüm ihalelerimiz, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19., 20., 21. ve 22. maddelerinde belirtilen usuller gereği, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinde yer almaktadır.
Söz konusu asılsız iddialar hakkında yasal haklarımızı kullanacağımızı bilgilerinize sunarız.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER