Ataşehir Belediyesi işçileri kazandı

Ataşehir Belediyesi'nde kadro beklerken işten çıkarılan taşeron işçilerin işlerine kavuşuyor.

Ataşehir Belediyesi işçileri kazandı
 Ataşehir Belediyesi işçileri kazandı

Ataşehir Belediyesi'nde kadro beklerken işten çıkarılan taşeron işçilerin işlerine kavuşuyor.
Ataşehir Belediyesi’nde aylar önce kadro vaadiyle güvenlik soruşturması geçiren, daha sonra sınava giren ve sınavı da geçen işçiler, kadro beklerken işsiz kaldılar. 

Ataşehir Belediyesi direnişinin 3. gününde işçiler, işlerine geri alındı. İşçiler adına konuşmayı gerçekleştiren kadın işçi, "taleplerimiz açıktı. Dün  söylediğimizi bugünde söylüyoruz. Bize dün verilen söz bugün de aynı şekilde tekrarlandı. Bizimle beraber 2. kategoride adli sicil kaydı olmayan 109 arkadaşımı, Pazartesi günü itibariyle bütün evraklarını tamamlayıp ilgili müdürlüklere teslim edilmesi gerektiğini söylediler."
Açıklamasına devam eden kadın işçi, "bunun dışında bizden önce 112 tane eski hükümlü ve emekli arkadaşlarımız var. Emekli arkadaşlarımızla ilgili herhangi bir tasarruflarının olmadığını söylediler. Hukuk işleri müdürünün ise eski hükümlü arkadaşlarla ilgili bazı itirazları oldu. Bizim avukat arkadaşımız ise eski hükümlü arkadaşların mağduriyetinin giderilip işe tekrar geri alınabileceğini belirtti."

'PAZARTESİ GÜNÜ İŞ GİRİŞİMİZ YAPILACAK'                   

109 arkadaşımızla ilgili herhangi bir sorun yok diyen işçi, "bu arkadaşlarımızla birlikte Pazartesi sabahı evraklarımızı müdürlüklerimize teslim ederek iş girişimiz yapılacak. Belediyede şu anda çalışan işçiler gibi toplu sözleşme şartlarına uygun bir şekilde iş başı yapacağız. Hükümlü arkadaşlarımızla ilgili de taleplerimiz oldu. Bu arkadaşlarımızın taleplerini yaptığımız tüm toplantılarda belediye başkan yardımcılarına ilettik. Bu arkadaşlarımıza da iş olanakları yaratalım istedik.

'DİRENİŞİMİZ DEVAM EDİYOR'

"Pazartesi günü sabah 8.30 gibi belediyenin önünde olacağız. Direnişimiz devam ediyor henüz sonlandırmadık. Hafta sonu yine arkadaşlarımızla komisyon olarak bir araya geleceğiz. Direniş devam ediyor. Süreç devam ediyor. Tüm Türkiye'de haksız ve hukuksuz biçimde işten atılan tüm direnişçilere selam gönderiyoruz.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109