Ataşehir Belediyesi çalışanları darbe girişimini protesto etti

Ataşehir Belediye Başkanlığı Binası önünde, 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişimi protesto edildi.

Ataşehir Belediyesi çalışanları darbe girişimini protesto etti
 Ataşehir Belediyesi çalışanları darbe girişimini protesto etti

Ataşehir Belediye Başkanlığı Binası önünde, 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişimi protesto edildi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Ataşehir Belediye Birim Müdürleri ile Belediye Çalışanlarının Türk bayraklarıyla katıldığı protesto öncesi, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedeler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sonrasında İstiklal Marşı okundu.



Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhamı Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“Bugün burada 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde planlanan darbe girişimine karşı demokrasiye olan inancımız ve bağlılığımızı ifade etmek için bulunuyoruz. Türkiye 15 Temmuz 2016 gecesi çok önemli bir demokrasi sınavı verdi. Bir grup asker ülke yönetimine el koyarak halk iradesini ortadan kaldırmaya girişimde bulundu. Parlementer demokrasinin olmazsa olmazı olan halk iradesine yönelik bu saldırıyı şiddetli kınıyoruz. Yaşanan olaylar esnasında hayatını kaybeden tüm; asker, polis ve sivil yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Tarihimizde demokrasimize yapılan darbe ve darbe girişimlerinin örneklerine rastlamak mümkündür. Bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen tüm darbeler başarısız olmuştur, sonunda halk mutlaka iradesini yönetime taşımayı başarmıştır. Darbeler toplum hafızamıza derin izler bırakmış elim hadiselerdir. Çünkü halka rağmen yapılan hiç bir girişim ne Türkiye’de ne de dünyada kalıcı bir barışı ve huzuru getirmedi, getirmeyecektir.

Demokrasi bir muhalefet rejimidir. Darbe ise her türlü muhalefetin ortadan kaldırıldığı baskıcı ve tek sesli bir iktidar yaratır. Darbeler hangi amaçla ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın demokrasiyi askıya alan ve totaliter bir rejime kapı aralayan olaylardır. Toplumu oluşturan her bir bireyin ülke yönetiminde söz hakkı vardır. Bu hakkı sonuna kadar savunmak zorundayız. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı halkımız hangi partiden olursa olsun toplumsal iradeye sahip çıkmış askeri darbeye karşı yekvücut olmuştur.

Darbe girişimi etnik köken ve inanç merkezli olmamıştır ve bu olay doğrudan parlamenter demokrasiye bir müdahaledir, saldırıdır. Böyle bir olayda toplumsal barışa zarar verecek adımlar atmak tedavi edilmesi güç yaralar açabilir. Bu konuda hassasiyet göstermeli, ülkemizin verdiği bu zorlu demokrasi sınavı yanlış yollara saptırılmamalıdır. Ülkemizde demokrasinin siyasi iktidarın ağzında sakız olarak kullandığı bir kavram olarak kalmaması için her türlü darbe girişimine karşı ileri demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109