Ataşehir Belediyesi 8. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonrası kurulan Ataşehir Belediyesi 8. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Ataşehir Belediyesi 8. kuruluş yıldönümünü kutluyor.
Ataşehir Belediyesi 8. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonrası kurulan Ataşehir Belediyesi 8. kuruluş yıldönümünü kutluyor.




BUGÜN 8 YAŞINDAYIZ!


Ataşehir’in ilçe oluşundan bu yana geçen 8 yılı değerlendiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi:


2009 yılında göreve başladığımızda binası, aracı, oturulacak odası, personeli bile olmayan, sıfırdan kurduğumuz Ataşehir Belediyesi’nin bugün geldiği nokta, çağdaş belediyecilik adına en güzel örneklerden birini oluşturuyor. ‘Her şeyi halk için, halkla beraber yapacağımı’ belirterek çalışmaya başladığım ilk günden bugüne geçen bu süreyi değerlendirdiğimizde, verdiğim bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum.
Ataşehir’de çağdaş ve yaşanabilir bir kent olmanın temel ve en önemli adımlarını oluşturduk. Kısa bir sürede belediye hizmet binalarımızı ve birimlerimizi kurup, personel yapılanmamızı ve araç filomuzu oluşturduk.
Yerel yönetimlerin temel görevi olarak kabul edilen asfaltlama, yol bakım, kaldırım gibi altyapı çalışmaları ile temizlik, yeni park ve spor alanları kurma, yasal denetim sağlama gibi hizmetleri kısa sürede eksiksiz yerine getirdik.

Ancak çağdaş bir yerel yönetim olarak, kendimizi sadece temel görevlerle sınırlandırmadık. Halk sağlığına, çevre bilincine, eğitime, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sorunlarına büyük önem ve öncelik verdik.
Vatandaşlarımıza eğitim ve sağlık konularında yardımcı olabilecek, kültür, sanat, sosyal ve spor konularında da destek sağlayabilecek kamu yapıları oluşturmak için belediyemizin tüm olanaklarını kullandık.
8 yılda kurduğumuz hizmet merkezlerinden bazıları: Türkan Saylan Tıp Merkezi, Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği, Bahriye Üçok Hasta Konukevi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi, Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Merkezi (Novada’da), Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, Nikah Salonu, Kadın Konuk Evi, Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi, Akut Araştırma Enstitüsü, Ataevleri, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi, Düştepe Oyun Müzesi, Yeni Hayat Gençlik Merkezi ile Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi…Sağlıklı bir yaşam için Ataşehir’e, yeni parklar kazandırıp, mevcut olanları da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, daha yeşil, daha estetik ve daha yaşanabilir hale getirdik.  
İlk yılımızdan itibaren kültür-sanat çalışmaları kapsamında sayısız etkinlik düzenledik. Şu anda da, Dünya Tiyatrolar Haftası kapsamında hazırladığımız, 8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali, İstanbul çapında düzenlenen en büyük kültürel organizasyonların başını çekmekte. Bir ay boyunca devam edecek festivalimizde, 24 oyun ücretsiz olarak Ataşehirlilerle buluşacak.
Ataşehirlilerin kültür-sanat etkinliklerinden daha rahat yararlanması için ilçemize yeni kültür merkezleri kazandırma projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor.
Belediyemiz kurulduğu günden bu yana, hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulma, ihtiyaçlarını giderme, onlara daha rahat, yaşanabilir, yeşil bir kent yaratma noktasında her geçen gün daha da ileri gidiyor.
Ataşehirimizin çağdaş ve yaşanabilir bir kent olmasına emek veren tüm çalışanlarımıza ve bize desteğini hiç eksik etmeyen siz değerli Ataşehirlilere çok teşekkür ediyorum. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109