ATAŞEHİR ARALIK AYI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ

Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı kültür sanat etkinlikleri yılın son ayında da herkesin ilgi duyacağı keyifli bir programla devam ediyor.

ATAŞEHİR ARALIK AYI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ
 ATAŞEHİR ARALIK AYI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ

Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı kültür sanat etkinlikleri yılın son ayında da herkesin ilgi duyacağı keyifli bir programla devam ediyor.

 ATAŞEHİR YILI KÜLTÜR SANATLA KAPATIYOR

Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, Türkiye ve Romanya ilişkilerinin 140. yılını muhteşem bir halk dansları gösterisiyle kutlayacak. Ataşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Dobruca Pınarları Folklor Topluluğu 7 Aralık Cuma akşamı Ataşehirlilere halk dansları gecesi yaşatacak.

Koro gruplarının müzik dolu bir ay yaşatacağı Ataşehir’de; Vuslat Türk Müziği Korosu 21 Aralık Cuma günü, Dr. Arif Şanlı Türk Musiki Korosu 24 Aralık Pazartesi günü, Onuncu Köy Derneği Türk Sanat Müziği Korosu 25 Aralık Salı günü, Cumhuriyet Türk Sanat Müziği Korosu ise 28 Aralık Cuma günü sahne alacak.

MSKM’de gerçekleşecek tiyatro etkinliklerinde Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından Mazi Kalbimde Bir Kahkaha isimli oyun 12 Aralık Çarşamba günü ücretsiz olarak sahnelenecek. Biletli oyunlardan İstanbul Temaşa Tiyatrosu’nun sahneleyeceği İkinci Bahar isimli oyun ise 18 Aralık Salı günü MSKM’de Ataşehirlilerle buluşacak.

Çocuk Tiyatroları kapsamında;  Tiyatro Atik tarafından Saklambaç isimli oyun 9 Aralık Pazar günü, Tuzla Sanat Tiyatrosu tarafından Gözlüklü Zıp Zıp Tavşan isimli oyun 16 Aralık Pazar günü, Tiyatro Düşüm tarafından Minik Dostlar isimli oyun ise 23 Aralık Pazar günü sahnelenecek.

Söyleşiler devam ediyor

Etkinliklerin söyleşi bölümünde Türk Edebiyatı’nın klasikleşen yazarlarından biri olan Oğuz Atay, ölümünün 41. yılında anılacak. Çevirmen ve yazar Fuat Sevimay’ın da katılacağı program 16 Aralık Pazar günü ücretsiz olarak Neşet Ertaş Kültürevi’nde yapılacak.

MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda başlatılan yeni okuma etkinliğinde artık her ay belirlenen bir kitap okunacak, onun üzerine yazar, akademisyen ya da eleştirmenlerle tartışılacak edebiyat söyleşileri gerçekleştirilecek. 21 Aralık Cuma yapılacak söyleşide, günümüzde fantastik gerilim türünün en iyi örneklerini veren yazar Hakan Bıçakcı ile Cesur Yeni Dünya romanı konuşulacak.

Ferhatpaşa Gençlik Merkezi sanatçı buluşmalarının bu ayki konukları Okan Çabalar & Orhan Bahtiyar olacak. Genç kuşağın yıldızı parlayan oyuncularından Okan Çabalar ve “Ateş Kırmızısı”, “Gece, Tayyarede Açıkta”, “İdeon-Tanrıların Yolu” gibi tarihsel ve biyografik özellikler taşıyan romanları ile tanıdığımız yazar-müzeci Orhan Bahtiyar ile edebiyat ve sinema üzerine gerçekleştirecek bu keyifli sohbet 23 Aralık Pazar günü düzenlenecek.

Düştepe etkinlikleri

Düştepe Oyun Müzesi’nde yapılacak Ailem ile İlk Heykelim atölyesi 8 Aralık Cumartesi, Ebru Sanatı atölyesi 15 Aralık Cumartesi, Erimeyen Kardan Adam atölyesi 22 Aralık Cumartesi ikişer seans halinde düzenlenecek.

Üniversite öğrencileri ve mezunlarının oluşturduğu her katılımcıdan iki eser alarak biçimlendirilen “İki” isimli resim sergisi, kültür sanat hayatımızı desteklemeye devam eden Ders Belgeliği Müzesi’nin de ilk sergisi olma özelliğini taşıyor. 30 Aralık’a kadar Galeri MSKM’de sahnelenecek bu özel serginin açılışı 8 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek.



ETKİNLİK KİTAPÇIĞINA ULAŞMAK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ!

Bilgiler:

*Etkinlik biletlerini, ilgili birim gişelerinden haftanın her günü 10.00 - 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.

*Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır. (Belediyenin kendi düzenlediği etkinlikler için geçerlidir.)

*Programda belirtilen ‘‘Özel Organizasyon’’ ifadesi, Ataşehir Belediyesi’nin salon tahsis protokolü kapsamında gerçekleştirdiği salon kiralama etkinlikleridir.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109