(ATAMEM) Ek Hizmet Binası Yenisahra'da açıldı

Ataşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM) Ek Hizmet Binası Yenisahra Mahallesi’nde kadınlara hizmet vermeye başladı.

(ATAMEM) Ek Hizmet Binası Yenisahra'da açıldı
(ATAMEM) Ek Hizmet Binası Yenisahra'da açıldı

Ataşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM) Ek Hizmet Binası Yenisahra Mahallesi’nde kadınlara hizmet vermeye başladı

 “SOSYAL HAYATTA BİZ DE VARIZ”

Sadece kadınlara yönelik hizmet verecek ATAMEM Yenisahra Ek Hizmet Binası’nda yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı mesleki kurslar verilecek.


VERİLECEK KURSLAR

Kuaförlük,

Pasta Çıraklığı,

İğne Oyası ve

Manikür-Pedikür


(ATAMEM) Ek Hizmet Binasında, 100 kursiyer kadın bulunuyor.

Kontenjanın kısıtlı olduğu kurslara kayıtlar 6 Mart 2017 tarihine kadar sürecek.

Kursiyerlerin çocukları için oyun alanı da bulunan merkezde, mesleki kurslar haricinde kadın sağlığı, kadın ve çocuk, iletişim gibi talep edilen konularda eğitim seminerleri verilecek.

Henüz hizmet vermeye başlayan merkezde, bir yıl içerisinde mesleki eğitimler ile eğitim seminerlerinden 600 kadının faydalanması bekleniyor. 

Merkezde hazırlanan programlarla kadınlar ve çocuklar, tiyatro ve sinema gibi kültürel etkinliklere de götürülecek.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı açıklamada, Yenisahra Mahallesi’nde yaşayan kadınların sosyal şartlarını ve mesleki eğitimlerini artırmaları için hazırladıkları merkezde, tamamı Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı kurslar verileceğini söyledi.


Ek hizmet binasını ziyaret eden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman da, “Bu merkez, uygun sosyal şartlar yaratacağı kadınlarımızın, ev dışında da bir hayat olduğunu fark etmelerini sağlayacak. Yenisahra Mahallesi’nde kentsel dönüşüm süreci tamamlandıktan sonra daha büyük bir merkez açmayı planlıyoruz” dedi.

Ataşehir Belediyesi’ne merkez için teşekkür eden Yenisahralı kadınlar, “Sosyal hayatta biz de varız” dediler.


FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA



Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109