ARALIK AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR VE SANAT

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kültür sanat etkinlikleri yılın son ayında da 7’den 70’e herkesin ilgi duyacağı ve keyif alacağı bir programla devam ediyor.

ARALIK AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR VE SANAT
 ARALIK AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR VE SANAT

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kültür sanat etkinlikleri yılın son ayında da 7’den 70’e herkesin ilgi duyacağı ve keyif alacağı bir programla devam ediyor.
2 Aralık Cumartesi günü, televizyon ve radyo sektörünün iki ünlü ismi Hopdedik Ayhan ve Mehmet Aydın hem özel radyo ve televizyonlardan unutulmaz anılarını anlatacak, hem de izleyenleri eğlenceli bir yolculuğa çıkaracak.
Tiyatronun duayen isimleri; Suna Keskin, Melek Baykal ve Nedim Saban, Ahududu oyunu ile 6 Kasım Çarşamba günü Ataşehirlilerle olacak.
Adına ilçede kütüphane kurulan Ahmet Telli de Ataşehirli gençlerle bir araya gelecek. 10 Aralık Pazar günü, “Hayat Şiirini Çağırıyor” diyen şair ile şiirin hayatımıza dokunuşunu, günümüze ve geleceğimize ne şekilde yön verdiği keyifli bir sohbette konuşulacak.
“Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” albümüyle büyük beğeni toplayan müzisyen ve şair Tuna Kiremitçi, 13 Aralık Çarşamba akşamı, şarkılarını orkestrasıyla seslendirecek. Sanatçının 20 yıllık müzik yolculuğunun Folk’tan Rock’a, oradan da Alaturka’ya uzanan ürünleri, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.
25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Modern Folk Topluluğu, 19 Aralık akşamı, çok özel bir konser ile Ataşehirlilerle buluşacak. Modern Folk Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.
Gönlübozuk / Sonsuzluk Yönünden", Tiyatral tarafından 20 Aralık’ta Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyun, aşk ve zamanın birbirine düğümlenmiş sonsuz boşluğunda sıkışıp kalmış dört insanın hikâyesini anlatıyor.
“Baba Sahne” isimli tiyatro salonunu topluma kazandıran Şevket Çoruh ile sanat ve toplum ilişkisi üzerine keyifli bir söyleşi 24 Aralık Pazar günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde yapılacak.
Dr. Arif Şanlı Musiki Derneği Ataşehir TSM korosu, Şef Çağdaş Suseven yönetiminde 25 Aralık Pazartesi akşamı, musiki sevenlere buluşacak ve Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerinden oluşan repertuvarıyla unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.



 ARALIK AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ


Çocuklar için tiyatro ve sinema

Hollanda’nın meşhur Bontehond Çocuk Tiyatrosu’nun teknolojiyi kullandığı ve bugüne kadar birçok ülkeye turnesini gerçekleştirdiği iPet, Ataşehir Belediyesi ve Atta Festival işbirliği ile çocuklarla buluşacak.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçetepe Sahnesi'nde sahnelenecek çocuk tiyatroları kapsamında; İstanbul Kumpanyası tarafından “Aslan İle Fare Kurnaz Tilki’ye Karşı”,

Tiyatro 1103 tarafından “Hikâyeni Sen Seç”, Boğaziçi Oyuncuları tarafından “Kediler Sokağı Müzikali” isimli oyunlar sahnelenecek.

Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde ise; Tiyatro Minerva tarafından “Müziksiz Ülke”, Tiyatro Pruva tarafından, “Acemi Şövalye”, Nazım Sahne tarafından “En Gerçek Masal”, Makinist Gösteri Sanatları tarafından “Floyd Usta’nın Düşler Atölyesi” isimli oyunlar Ataşehir’de perdelerini açacak.

Çocuk sinemaları kapsamında ise; “Minik Kahramanlar Macera Peşinde”, “Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar Mı Gelmiş?”, “Kuzular Kurtlara Karşı”, “Cesur Horoz” isimli filmler çocuklar için gösterilecek.

 Düştepe’de Atölyeler

Düştepe Oyun Müzesi'nde haftasonları çocuklar için hazırlanan etkinliklerde “Ömür Kurt ile Yaratıcı Yazarlık”, “Emel Niğdeli ile Ailemle Portre Sanatım”, “Deniz Doğruöz İle Ahşap Boyama”, “Nesrin Avcı ile Yılbaşı Konseptli Kardan Adam”, “Banu Kurt ile Bez Bebek”, “Şişedeki Sis” atölyeleri Ataşehirli minikleri bekliyor.

“Özgür Abi ile Kitaplara Yolculuk” isimli gösteri, “Mehmet Erbil İle Masal Fabrikası” ile yine Mehmet Erbil’in “En İyi Yapım Ödülü” alan “Bir Bavul Masal” isimli çocuk tiyatrosu Düştepe Oyun Müzesi’nde çocuklarla buluşacak.

“Dr. Özge Özdemir ile Çocuklar İçin Felsefe” 03 - 10 - 17 - 24 Aralık’ta MSKM’de çocuklarla birlikte Duygular Felsefesi alanındaki 4 konuyu tartışacak.

“Dilşad Çelebi ile Çocuklar için Yaratıcı Yazım Çalışması” atölyesi 02 - 09 - 16 - 23 Aralık günleri Ahmet Telli Çocuk Ve Halk Kütüphanesi’nde çocukları bekliyor.


Bilgiler:

 *Bilet satışı yapılan etkinliklerimizin biletlerini etkinlik tarihinin 3 gün öncesinden itibaren ilgili birim gişelerinden 10.00 - 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.

*Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır.

*Konser ve Tiyatro için 5 TL, Çocuk Tiyatrosu için 1 TL ücret uygulanırken diğer etkinlikler ücretsizdir.

Diyarbakır ları sizi bekliyor. Konya bayan arkadaş

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER