8 MART KADINLAR GÜNÜ ATAŞEHİR'DE ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİKLERİNE ATAŞEHİRLİLERDEN YOĞUN İLGİ.

8 MART KADINLAR GÜNÜ ATAŞEHİR'DE ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
 8 MART KADINLAR GÜNÜ ATAŞEHİR'DE ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİKLERİNE ATAŞEHİRLİLERDEN YOĞUN İLGİ.



Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel dört tiyatro oyunu ve bir sergiden oluşan program hazırlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle sadece kadınlar için sahnelenen Manastır isimli oyun 4 Mart Pazartesi günü, Tuzlu Yemek isimli oyun ise 6 Mart Çarşamba günü Mustafa Saffet Kültüer Merkezi’nde  (MSKM) tiyatrosever kadınlarla buluştu. 
Ünlü Bulgar yazar Hristo Boythcev’un Manastır isimli oyunu Aydoğan Temel, Arzu Yanardağ, Emel Çetin, İlayda Fidanlık, Sevcan Başaydın, Osman Ataseven ve Muharrem Uğurlu’dan oluşan Asmalı Sahne tarafından Türkiye’de ilk kez Ataşehir’de MSKM'de sahnelendi.

Tuzlu Yemek oyununda ise şiddet gören bir kadının hem kendisinin ve eşinin ailesiyle hem de kendisiyle hesaplaşmasını konu alıyor. TuzluYemek’te Tülay Can, Omid Darvishi, Banu Güngör İnal, İlhan Soner Şalap, Demet Ersoy, İsmail Kızıleşik ve Mehtap Orun’dan oluşan Gölge Tiyatro oyuncuları rol alıyor.

 Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel tiyatro gösterimlerinden Bir Kadın Uyanıyor isimli oyun, Samsun Düşevi Oyuncuları tarafından 7 Mart Perşembe günü sahnelendi. Sevilay Saral’ın yaşanmış bir hikâyeden yola çıkarak yazdığı, Aysel Yıldırım’ın yönettiği ve Ferda Kaynar’ın oynadığı oyun; bir kadının evliliği sürecinde, kocası ile yaşadıkları değişimi ve başından geçen tatsız olayları anlatıyor.


Kadınlara özel bir diğer tiyatro oyunu olan 8 Mart’tan Günümüze Kadınlar isimli oyun, Grup Sarmaşık Gülleri Kadın Tiyatro Topluluğu tarafından 9 Mart Cumartesi günü sahnelendi. Şahinder Güven’in yazıp yönettiği oyunda Sebahat Yeşilyurt, Fatma Kalay, Fatma Kayadibi, Fatoş Bozkurt, Kıymet Dursun, Medine Yiğit, Menekşe Şahin, Münevver Karahan, Pakize Gündoğdu, Perihan Duman rol alıyor.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde (MSKM) sahnelenen oyunlar Ataşehirli kadınlar tarafından ilgiyle seyredildi.  

Ataşehir Belediyesi’nin 2010 yılından beri devam eden “Sanat Eğitiminizi Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında bir de resim sergisi açıldı.

Ev hanımlarını sanatla buluşturmak ve kendilerini bu alanda ifade edilebilecekleri sosyal bir ortam yaratmak düşüncesiyle hayata geçirilen Ataşehir Belediyesi Ana Renkler Projesi kursiyerlerinin hazırladığı Emeğin Rengi isimli resim sergisi de Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde açıldı. 
Ataşehir Belediyesi’nin dört ayrı kültür merkezinde bulunan bütün kursiyerlerinin katılımıyla gerçekleşen sergi 17 Mart’a kadar gezilebilecek.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER