“3. Ataşehir Tiyatro Festivali” başlıyor

Ataşehir Belediyesi’nin gelenekselleşen tiyatro festivali bu yılda birbirinden güzel oyunlarla perdesini açıyor. Toplam 10 oyunun 13 ayrı günde sergileneceği festival, 20 Mart’ta başlayıp 13 Nisan’da sona erecek.

“3. Ataşehir Tiyatro Festivali” başlıyor
Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl Mart ayında düzenlenen tiyatro festivalinin bu yıl üçüncüsü yapılıyor. Ataşehirlileri tiyatroyla buluşturan ücretsiz etkinlikte, 20 Mart – 13 Nisan tarihleri arasında Zübeyde Hanım Öğretmenevi Tiyatro Salonu’nda 10 tiyatro grubu tarafından 13 oyun sahnelenecek. Ataşehir’de 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü de tiyatro gösterimi ile kutlanacak.

3. Ataşehir Tiyatro Festivali’nde bu yıl; Dostlar Tiyatrosu “Nereye Gidiyoruz - Azizlikler”, Canlar Tiyatrosu “12 Eylül”, Adım Tiyatro “Kanlı Nigar”, İstanbul Meydan Sahnesi “Her Yöne Doksan Dakika”, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu “Şıpsevdi”, Levent Kırca Tiyatrosu “Azınlık”, Müjdat Gezen Tiyatrosu “Aptal”, Maltepe Sanat Tiyatrosu “Fehim Paşa Konağı”, Tiyatro Kare “Leyla’nın Evi” ve Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu “Bu para başka para” isimli oyunları sahneleyecekler.

Tiyatro Festivali’nin Ataşehir’de her yaştan insanı tiyatro ile buluşturmak için gerçekleştirildiğini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “Ataşehir’de bir yandan büyük eksikliğini çektiğimiz kültür merkezlerinin yapımına devam ederken, bir yandan da mevcut imkanlarla, sanatı Ataşehirlilerle buluşturuyoruz. Artık geleneksel hale getirdiğimiz Tiyatro Festivalimiz bu yıl üçüncü kez perde diyecek. Yine çok sayıda tiyatro grubu ve oyuncusu Ataşehir seyircisi ile kucaklaşacak. Ataşehir Belediyesi olarak, Ataşehirlilerle böylesi önemli sanatçıları buluşturmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz.”

Oyun davetiyeleri, Ataşehir Belediye Başkanlığı Ana Binası’nda Halkla İlişkiler Birimi’nden ücretsiz olarak hafta sonu da dahil olmak üzere temin edilebilinecek. 12 yaşından küçükler ise salona alınmayacak.

ATAŞEHİR TİYATRO FESTİVALİ

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2012, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109