Türkiye ve ÖSO, El Bab operasyonunu başlattı

Türkiye, ÖSO ile birlikte Fırat Kalkanı operasyonunun 3. Aşaması olan El Bab operasyonunu başlattı.

Türkiye ve ÖSO, El Bab operasyonunu başlattı

  Türkiye ve ÖSO, El Bab operasyonunu başlattı

Türkiye, ÖSO ile birlikte Fırat Kalkanı operasyonunun 3. Aşaması olan El Bab operasyonunu başlattı. Operasyon kapsamında Türk savaş uçakları ve obüsleri IŞİD mevzilerini bombalarken, ÖSO da Çobanbey güneyinde karadan ilerliyor. Operasyona 200 Türk askeri ile 2 bin 500 ÖSO savaşçısı katılıyor.

Edinilen bilgilere göre Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Nureddin Zengi, Ceyşül Tahrir, Hamza Tugayı, Şam Cephesi, Sultan Murat Tugayı ile diğer ÖSO grupları Fırat Kalkanı operasyonunun 3. aşaması olan El Bab operasyonunu başlattılar. Operasyon kapsamında Türkiye ve ÖSO günlerdir hazırlık yaparken, operasyon kapsamında ABD Özel Kuvvetleri'ne bağlı 29 asker de bu sabah askeri helikopter ve zırhlı araçlarla Çobanbey kasabasına geldi.

Türk savaş uçakları ile obüsler El Bab bölgesindeki IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalarken, bu sabah da çok sayıda Türk tankı ile zırhlı araç, ambulanslar ve askerler, Çobanbey kasabasına giderek konuşlandı. 200 TÜRK ASKERİ VE 2 BİN 500 ÖSO MİLİTANI OPERASYONA KATILDI Operasyona 200 Türk askeri ile 2 bin 500 ÖSO savaşçısı katılırken, ÖSO savaşçıları Çobanbey güneyinden El Bab'a doğru gidiyor. Havahöyük ve Kefergan köyü yakınlarında IŞİD ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, IŞİD Çobanbey kasabasında bulunan ÖSO mevzilerine havan toplarıyla ve füzelerle saldırıyor.

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde yer alması ve PYD'nin elindeki Kobani ile Afrin Kantonu arasında yer alması nedeniyle büyük stratejik öneme sahip olan El Bab kenti Halep'e 45 kilometre yakınlıkta yer alması nedeniyle de ÖSO için büyük önem taşıyor.

El Bab'ın alınması halinde PYD'nin çok istediği Afrin ile Kobani kantonu birleşmeyecek. Büyük bir yerleşim merkezi olan El Bab kenti 2014 yılında IŞİD tarafından ÖSO'nun elinden alınmıştı. Doğusunda Menbiç, kuzeyinde Türkiye ve batısında Halep olan El Bab kenti, IŞİD'in yabancı savaşçılarının çok olduğu yerlerden biri olması bakımından örgüt için büyük bir önem taşıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109