Türk SİHA’ları, Ukrayna semalarında

Çok sayıda Rus hava savunma sistemini kullanılamaz hale getiren Türk SİHA’ları, Ukrayna semalarında.

Türk SİHA’ları, Ukrayna semalarında
 Türk SİHA’ları, Ukrayna semalarında

Çok sayıda Rus hava savunma sistemini kullanılamaz hale getiren Türk SİHA’ları, Ukrayna semalarında.
Türk firması Baykar Makina tarafından üretilen Bayraktar TB2 tipi hava araçlarını tedarik eden Ukrayna, Rusya ile doğu sınırındaki kriz sürerken semalarında havalandırdı.

Türkiye’nin dünya çapında övgü toplayan, Ukrayna’nın Türkiye ile arasındaki savunma anlaşmaları gereği uzun süredir tedarik ederek Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin de envanterine kattığı Türk SİHA’ları Bayraktar TB2, Ukrayna semalarında uçtu. Ortadoğudan, Kafkasya’ya, Karadeniz’den Avrupa’ya kadar gösterdiği başarılarla ilgi odağı haline gelen Türkiye’nin yerli ve millî insansız hava aracı Bayraktar TB2, bu kez gerilimin tırmandığı Karadeniz’de kendini gösterdi. Suriye ve Libya’da en az 23 adet (Rus hava savunma sistemi) Pantsir-S1 imha ederken Azerbaycan’ın Karabağ zaferinde de önemli rol oynayan Bayraktar TB2’lerin gerilimin sürdüğü Karadeniz’de birçok manevra görevi icra ettiği bildirilirken her an göreve hazır olduğu belirtildi. Bayraktar TB2’lerin son günlerde Donetks sınır hattı boyunca sürekli uçuş gerçekleştirdiği aktarıldı.

ÇOK SAYIDA RUS HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ
Bayraktar TB2 SİHA, Libya, Suriye ve Karabağ’daki çatışmalarda çok sayıda Rus hava savunma sistemi Pantsir-S1’leri yok ederek kullanılamaz hâle getirdi.
Ukrayna, Türkiye’den 2019 yılında altı adet Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı ile üç yer kontrol istasyonu satın almıştı. Ukrayna ordusu ayrıca deniz kuvvetleri için bu yıl yeni bir siparişte bulunacağını duyurmuştu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER