Suriyeli milletvekilli: Suriye ordusu, Afrin için YPG'ye silah veriyor

Suriye Parlamentosu Milletvekilli Ömer Osi, Suriye ordusunun Afrin için YPG'ye silah desteğinde bulunduğunu söyledi.

Suriyeli milletvekilli: Suriye ordusu, Afrin için YPG'ye silah veriyor
 Suriyeli milletvekilli: Suriye ordusu, Afrin için YPG'ye silah veriyor

Suriye Parlamentosu Milletvekilli Ömer Osi, Suriye ordusunun Afrin için YPG'ye silah desteğinde bulunduğunu söyledi. Osi, YPG'nin ABD yerine Suriye ordusu ile anlaşması gerektiğini de belirtti.
Suriye ordusunun Afrin'e silah desteği gönderdiğini iddia eden Osi, Sputnik'e yaptığı açıklamada ordunun Afrin için duyarsız kalmadığını söyledi ve şunları söyledi:
"Suriye ordusu ile YPG arasında görüşmeler sürekli oluyor. Afrin'e silah, cephane ve gıda yardımında bulunuyorlar. Afrin'in doğu cephesini açık tutan Suriye ordusu kente giriş çıkışları da kontrolünde tutuyor. Ordu hiçbir zaman yolu kapatmadı." 

'YPG, ORDU İLE ANLAŞMA YAPMALI'

YPG'nin Suriye ordusu ile ittifak yapması gerektiği çağrısında bulunan Osi, şöyle devam etti:

Ben 'Suriye devleti çok iyidir, YPG onlarla anlaşsın demiyorum' ama sonuçta kendi devletleri. ABD yerine Suriye ile anlaşmalılar. ABD'ye güven olmaz. ABD, Kürtlere her zaman ihanet içerisinde bulunmuştur."
'RUSYA DAVET ETTİ, TÜRKİYE'NİN İTİRAZI YÜZÜNDEN KATILAMADIK'
Türkiye'nin Afrin'de ve Suriye topraklarında olmaması gerektiğini vurgulayan Osi, Rusya tarafından Soçi'ye davet edildiğini ancak Türkiye'nin itirazı nedeniyle Soçi toplantısına katılamadığını ifade etti.

Afrin'in köylerinden şehrin merkeze doğru göçlerin yaşandığına dikkat çeken Osi, kentin merkezinden de Halep'e doğru bir göçün yaşandığını söyledi. Osi, Afrin'deki sivillerin çok zor durumda olduğunu da sözlerine ekledi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109