Şerwan Devriş Rusya'dan destek bekliyoruz

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Burkan El Fırat'ın Sözcüsü Şerwan Devriş, "Rusya bize destek versin, biz de karadan vuralım" sözlerini tekrar doğruladı.

Şerwan Devriş Rusya'dan destek bekliyoruz
Şerwan Devriş Rusya'dan destek bekliyoruz

Rus savaş uçaklarının Suriye'de IŞİD mevzilerine yönelik saldırıları Sputnik'e değerlendiren Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Burkan El Fırat'ın Sözcüsü Şerwan Devriş, "Rusya bize destek versin, biz de karadan vuralım" sözlerini tekrar doğruladı.

Sputnik Türkiye'nin, ‘Rusya bize destek versin, biz de karadan vuralım' başlığıyla yayınladığı ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Burkan El Fırat sözcüsü Şerwan Devriş'in görüşünün yer aldığı haberde, Devriş'in açıklamalarının tahrif edildiği iddiası dün sosyal medyada yer aldı. Devriş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sözlerinin tahrif edildiğini savundu.

‘BANA İLETİLEN ÇEVİRİDE HATALAR VARDI'

İddiasının ardından ulaştığımız Devriş, Sputnik'in haberinde bir hata bulunmadığını ve hatanın kendisinden kaynaklandığını kabul etti. "Kim IŞİD terörüne karşı savaşırsa destekleriz. Ancak IŞİD sadece hava saldırılarıyla bitmez, Rusya bize destek versin biz de karadan vuralım" sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Devriş, kendisine yanlış bir çeviri iletildiğini, bu çeviride açıklamalarına eklemeler bulunduğunu belirtti.

‘RUSYA'NIN IŞİD'E KARŞI OPERASYONUNU DESTEKLİYORUZ'

Devriş şunları söyledi:

"Bana sizinle yaptığım söyleşinin Arapça çevirisi iletildi. Bu çeviride, ‘Burkan El Fırat'ın Rusya'nın emri altında savaşacağını söylediğim, hatta birlikte nokta nokta nerelere operasyon yapacağını söylediğim' yönünde bir iddia vardı. Bunun üzerine ben de Twitter'da açıklama yaparak, böyle bir ifadem olmadığını belirttim. Yoksa sizin haberinizde yazdığınız ‘Burkan El Fırat, Rusya'nın IŞİD'e operasyon yapmasını destekliyor. IŞİD terörüne kim saldırırsa destekleriz çünkü IŞİD insanlık düşmanıdır. IŞİD'in yalnızca hava saldırılarıyla bitmeyeceği ve Rusya havadan bizde karadan vuralım. Rusya bize hava desteği ve silah versin elimizde ağır silah olursa iyi olur" ifadelerinde hiçbir sıkıntı yoktur."

Sputnik, Burkan El Fırat Sözcüsü Şerwan Devriş'le yaptığı röportajı, 4 farklı dilde yayınlamıştır. Söz konusu haberin yayınlandığı tüm servisler, haberi aynı başlık ve aynı içerikle kullanmış olup, Devriş'in Sputnik'te bulunan ses kaydında dile getirdiği görüşlerin dışında hiçbir ekleme ya da çıkarma yapılmamıştır.

Sputnik'in Türkçe, Arapça, İngilizce ve Kürtçe dilinde yayınladığı haberler şunlardır:


Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109