Pentagon'dan ölüm makinası! İnsansız Hava Araçları

İçinde yüz tanıma sistemi var. Düşman ülkelerin üzerinde uçarken potansiyel hedefleri kendi inisiyatifleriyle yok edecek! Amerikan ordusuna çalışan teknoloji uzmanları, gelecekte savaş alanlarının ya da düşman ülkelerin üzerinde uçarken, ‘potansiyel’ hedefleri kendi inisiyatifleriyle yok edecek ‘insansız hava araçları’ geliştirmeye başladı.

Pentagon'dan ölüm makinası! İnsansız Hava Araçları
10 YILA KADAR CEPHEDE

Geçtiğimiz günlerde Georgia Eyaleti’nde bulunan Fort Benning Üssü’nde gerçekleştirilen bir denemede, yer birimlerinden bağımsız olarak hareket eden iki hava aracı, yerdeki düşman hedefini kendileri belirlemeyi başardı. Araçların, Georgia Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nce geliştirilen özel bir bilgisayar programı sayesinde, ‘yüz tanıma’ sistemi gibi özel yazılımlar kullanarak, ‘potansiyel’ düşman hedeflerini kendi başlarına belirleyip ‘infaz’ emrini verdikleri belirtiliyor. Sistemin 10 ila 20 yıl içerisinde işler hale gelebileceği öngörülüyor.

MASUMLARI VURABİLİRLER İNSAN

İnsan hakları örgütleri ve bazı robot mühendisleri, günümüz teknolojisiyle bu tür araçların masum kişileri teröristlerden ayırt etmekte zorlanacağını öne sürüyor. Hatta bazı uzmanlar, ‘öldürme yetkisi’ne sahip robotların, gelecekte düşman ülkeler ya da bilgisayar korsanlarınca ‘hack’lenerek’ dost askerlere karşı da kullanılabileceğini vurguluyor. Sistemin savuncuları ise, robotların gelişmiş teknolojileri sayesinde insan hatasını ortadan kaldıracağını savunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER