MİLLİ GÜDÜM KİTİNDE TESLİMAT BAŞLIYOR

F-16 uçaklarına entegrasyon ve sertifikasyon faaliyetleri tamamlanan Teber Güdüm Kiti teslimatları bu ay başlayacak.

MİLLİ GÜDÜM KİTİNDE TESLİMAT BAŞLIYOR
 MİLLİ GÜDÜM KİTİNDE TESLİMAT BAŞLIYOR

F-16 uçaklarına entegrasyon ve faaliyetleri tamamlanan Teber Güdüm Kiti teslimatları bu ay başlayacak.
Milli imkanlarla geliştirilen Teber Güdüm Kiti'nin son atış testleri başarıyla gerçekleştirildi. Sistemin Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatı bu ay başlıyor.

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve güdümsüz Mk-81 ve Mk-82 serisi bombalara takılan Teber Güdüm Kiti, söz konusu bombaları akıllı mühimmatlar haline getiriyor.

Lazer arayıcı başlık, güdüm kiti (ataletsel ölçüm birimi, küresel konumlama sistemi, füze bilgisayarı) ve kuyruk kanat komplesinden oluşan Teber Güdüm Kiti takılmış Mk-82 bombalarıyla 21-22 Haziran'da Konya-Karapınar'da atışlı testler yapıldı.



Hedefler etkin şekilde vuruldu
Testlerde, uçak 30 derece yukarı doğru tırmanırken, hareketli hedefe atış ve canlı harp başlığı atışları başarıyla gerçekleştirildi. Testlerde hedefler etkin şekilde vuruldu.

F-16 uçaklarına entegrasyon ve faaliyetleri de başarıyla tamamlanan Teber Güdüm Kiti teslimatlarına bu aydan itibaren başlanacak. Sonrasında Teber Güdüm Kiti bulunan mühimmatlar F-16 platformuna takılarak operasyonlarda kullanılabilecek.

Böylece daha önce yurt dışından tedarik edilen mühimmatlar yerine yerli ve milli imkanlarla üretilen mühimmatlar kullanılmaya başlanacak.



Sahada hızlı entegrasyon
Teber, sahada kullanıcı tarafından çok hızlı şekilde bombaya entegre edilebiliyor.

Bomba gövdesi üzerinde bulunan gömlekler, stabilite ve kaldırma kuvveti sağlamasının yanı sıra terminal güdüm fazında da yüksek manevra kabiliyeti veriyor.

Hassas vuruş kabiliyeti 
Teber'in modüler tasarımı, ekonomik ve yenilikçi özellikler sunuyor. Bombaların burun kısmına istenildiği zaman takılabilen yarı aktif lazer arayıcı başlık, silah sistemine hareketli hedefler karşısında hassas vuruş kabiliyeti kazandırıyor.

Lazer arayıcı başlık bölümüne, yaklaşma sensörü ekleme seçeneği bulunuyor.

Ayrıca, kuyruk bölümü, entegre edildiği bombaları tanıyabilme özelliğiyle lojistik açıdan kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109