MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA KISA DÖNEM ASKERLİK

TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, hükümetin meslek lisesi mezunu öğrenciler için başlattığı kısa dönem askerlik çalışmalarını sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA KISA DÖNEM ASKERLİK

 MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA KISA DÖNEM ASKERLİK 

TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, hükümetin meslek lisesi mezunu öğrenciler için başlattığı kısa dönem askerlik çalışmalarını sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

TİAD’IN ÇAĞRISI HÜKÜMET TARAFINDA CEVAP BULDU

Aydoğdu “Meslek lisesi mezunlarının sanayide kalmalarını sağlamak için cazip bir ortam yaratılması gerekiliyordu. Bu konuda bizim de girişimlerimiz oldu. Bunların hükümetimiz nezdinde değer bulunması önemli bir durum. Çalışmanın sonuçlarını merakla bekliyoruz” dedi.

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu tarafından gündeme getirilen ‘meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik’ projesine, hükümet tarafından destek geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakan avcılar escort Yardımcısı Hasan Büyükdede, askerlik süresi ile ilgili düzenleme kapsamında meslek lisesi mezunları için kısa dönem askerlik çalışmasının masada olduğunu belirtti. Büyükdede yaptığı açıklamada “Meslek liselerinde Milli Savunma Bakanlığı'mız ile bir çalışma içerisindeyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakan Yardımcılığı olarak meslek lisesi mezunlarının askerliklerinin 2 yıl kadar ötelenmesi izinli sayılması gibi seçenekler şu anda konuşuluyor. Askerliğin ötelenmesi ve bu sürecin sonunda da belli bir daha kısa süreli askerlik yapılması konusunda teklifler verdik. Hatta bizim götürdüğümüz teklif daha başkaydı. Daha önce 3 yıl süreyle işletmelerin içerisinde sigortalı olarak çalışsınlar sonra kısa dönemli askerlik yapsınlar diye biz bir teklifte bulunmuştuk. Milli Savunma Bakanlığında bunun incelendiğini görüyoruz, yeni bir değerlendirmeye tabi tutulacağını zannediyorum" dedi.

MEZUNLAR İŞ HAYATINDA KALICI OLMALI

Meslek lisesi mezunlarının, iş hayatında kalıcı olması gerektiğini vurgulayan Aydoğdu “Geçtiğimiz aylarda kamuoyuna duyurduğumuz ‘meslek lisesi mezunları için kısa dönem veya ücretli askerlik’ teklifimiz hükümetimiz tarafında karşılık buldu. Bu da bizi oldukça memnun etti. Çünkü meslek liselerinin durumu içler acısı. Okul kursanız da müfredat yeterli değil. Meslek liselerinde okuyanların yüzde 80’i sanayide çalışmak istemiyor. Yüzde 10’u askerlik nedeniyle üniversiteye gitmek istiyor. Tablo vahim! Sadece kalan yüzde 10 sanayide çalışıyor. Bu sorunu aşmak için meslek liseliye kısa dönem askerlik getirilmeliydi. Yapılacak olan bu çalışmanın doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, 22:45

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109