F-35'lerde Roketsan'ın ürettiği Türk füzesi kullanılacak

Lockheed Martin’in dün yayınladığı videoda F-35 uçaklarında Türk yapımı SOM-J füzesinin kullanıldığı görüldü.

F-35'lerde Roketsan'ın ürettiği Türk füzesi kullanılacak
 F-35'lerde Roketsan'ın ürettiği Türk füzesi kullanılacak


Lockheed Martin’in dün yayınladığı videoda F-35 uçaklarında Türk yapımı SOM-J füzesinin kullanıldığı görüldü


Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin katkısıyla üretilen F-35 uçaklarında kullanılacak füze belli oldu. Lockheed Martin’in dün yayınladığı videoda F-35 uçaklarında Türk yapımı SOM-J füzesinin kullanıldığı görüldü. Tübitak SAGE tarafından yerli imkanlarla geliştirilen füze Roketsan tarafından üretilecek.

ABD’ye yönelik yayın yapan “National Defense Magazine” dergisine konuşan ROKETSAN yetkilileri F-35 için geliştirilen SOM-J füzesinin ABD’ye de satılabileceğini kaydetmişti. Lockheed Martin’in dün yayınladığı videoda da F-35 uçaklarında Türk yapımı Füze SOM-J'nin kullanacağı netlik kazandı.

ROKETSAN ÜRETECEK
Lockheed Martin’in yayınladığı yeni SOM-J videosunda; F-35 gövde içi silah istasyonundan atılabilme, kara ve deniz hedeflerine taarruz, yol noktalarının belirlenmesi, üstten vuruş, ağ merkezli harekata uyumluluk, görüntü aktarımı, hedef değiştirme gibi özellikleri vurgulanıyor. Füze Tübitak SAGE tarafından yerli imkanlarla geliştirilmiş olup Roketsan tarafından üretilecek. 
Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak Roketsan’ın Mühendislik Direktörü Cenk Önen yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen hava savunma ve sivil havacılık firmalarının katıldığı fuarda, hedeflerinden birinin, Avustralya Silahlı Kuvvetleri'ne SOM-J füze sitemini pazarlamak olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2018, 18:31

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109