Erken Terhis tarihi kesinleşiyor

Askerlik süresinin kısaltılmasına yönelik karar, bugün netleşecek. Bakanlar Kurulu tarih belirleyecek.

Erken Terhis tarihi kesinleşiyor
Erken Terhis tarihi kesinleşiyor

Askerlik süresinin kısaltılmasına yönelik karar, bugün netleşecek. Bakanlar Kurulu tarih belirleyecek.

Kademeli olarak 70 bin askerin erken terhisine olanak sağlayacak olan askerlik süresine ilişkin kararın ayrıntıları, bugün belli olacak. Bakanlar Kurulunda, sürenin 15 aydan 12 aya düşürülmesi konusunda karar alınacak ve erken terhisin hangi tarihten geçerli olacağı da belirlenecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerliğin kısaltılmasına ilişkin düzenlemenin Bakanlar Kurulu'na geleceğini ve halen silah altındaki 70 bin askerin teskeresini alacağını söylemişti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: "ŞİMDİDEN HAYIRLI Uğurlu OLSUN"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Ak Parti Sivas İl Başkanlığınca İnönü Konağında düzenlenen bayramlaşma programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamış, uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili soru üzerine Yılmaz, "Önümüzdeki pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulunda, Genelkurmay Başkanlığımızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre, Bakanlar Kurulunda tarihi belirlenecek. Diyelim ki önümüzdeki yılın mart ayını geçmeyen bir tarihten hangisi olursa Bakanlar Kurulunda belirlenecek. Az bir süre kaldı. Karar çıkınca da 70 bine yakın insanımız tezkere alacak. Şimdiden hayırlı Uğurlu olsun" diye konuşmuştu.

KISA DÖNEMİ KAPSAYAN ÇALIŞMA YOK

Yılmaz, kısa dönem askerlikle ilgili bir düzenleme olup olmadığı yönündeki soruyu, "Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok. Kısa dönem, biliyorsunuz 6 ay. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor" şeklinde yanıtladı. Üniversite mezunlarından askerliğini 12 ay yedek subay olarak yapanlara 2 bin Türk lirasının üzerinde maaş verildiğini ifade eden Yılmaz, "Hatta birçok kardeşimiz bana uzun dönem yapmak istediğini söylüyor. Kısaltmayı isteyen de yok, onu da belirtmek isterim" dedi.

GENELKURMAY 12 AYA HAZIR

Genelkurmay Başkanlığı, TSK'nın zorunlu tam dönem askerliğin 12 aya indirilmesine hazır olduğunu duyurdu.

Yetkililer, askerliğin 15 aydan 12 aya indiğinin yasalaştığı gün, görevlerinin 13, 14 veya 15'inci aylarında olanların da 'askerlikte 12 ayı tamamladıkları' için teskere alacaklarını açıkladı.

Açıklamada, daha önce askerlik 18 aydan 15 aya indiğinde de askerlik görevinin 16, 17 ve 18'inci ayında olanların terhis olduğu hatırlatılarak, erken terhis tartışmasına son nokta konulmuş oldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109