Başbakan'dan bedelli askerliğe yeşil ışık!

Başbakan'dan bedelli askerliğe yeşil ışık!

Başbakan'dan bedelli askerliğe yeşil ışık!
Başbakan'dan bedelli askerliğe yeşil ışık!
"Genelkurmay'a neden kabul etmediklerini soracağız ve..."
Başbakan'ın düzenlediği toplantıya katılan AHT Genel Müdürü Ramazan Kurnaz bildiriyor...

Yıllardır zaman zaman Türkiye'nin gündemine gelen, fakat destek gördüğü kadar da tepki çeken bedelli askerlik konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çarpıcı açıklamalar yaptı. Dolmabahçe'de gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, sorulan soru üzerine bedelli askerlik konusunda 'yeşil ışık' sayılabilecek bir yanıt verdi. Tek tip askerlik konusundaki çalışmaların sürdüğünü ve Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay'dan gelecek raporu beklediklerini kaydeden Erdoğan, "Bu raporlar bir gelsin, ona göre bakacağız. Genelkurmay'a bedelli askerliğe neden karşı çıktıklarını da soracağız. Sonuçta karar vereceğiz" dedi.

Üç saati aşkın süren görüşmede gündemdeki birçok konuyla ilgili sorulara yanıt veren Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

AKM PROJESİ: AKM'nin çevresindeki büyük alanı da kapsayan 3 bin 500 kişilik opera ve sanat merkezi inşa etmek istiyoruz. Taksim'e meydan deniyor ama meydanı yok.
Araç trafiğini tamamen yeraltına indirmek istiyoruz. İşte o zaman Taksim meydan olacak. Buna engeller çıkarıyorlar ama biz bunu kesinlikle yappmayı düşünüyoruz.

ÖCALAN'LA GÖRÜŞME: Öcalan'ın bu süreci yönlendirme ağırlığı yok. Öcalan üzerinden örgütte liderlik mücadelesi veriliyor. Dağda lider yok liderler var. Aralarında mücadele var.

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU: Başörtüsü konusunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözleri yeni yasama döneminde CHP'ye sürekli hatırlatacağız.

İSTANBUL İÇİN ÇILGIN PROJESİ: İstanbul'un geneline farklılık getirecek, sıkıntıdan kurtaracak bir proje. Genel yapısı hazır, teknik çalışmalar yapılıyor. Zamanı geldiğinde açıklayacağım.

CUMHURBAŞKANI'NIN GÖREV SÜRESİ VE ADAYLIK: İster 5 yıl ister 7 yıl olsun. Bunu YSK açıklayacak. Adaylık tartışmalarını istemiyorum. Ben partimin genel başkanıyım.

İSTANBUL'A YENİ HASTANELER: Önümüzdeki günlerde 3-5 tane büyük kent hastaneleri yapılması için ihale yapacağız. Ciddi oranda rahatlama sağlayacak. Bu hastaneler, sedyelerle oradan oraya dolaşmalara da son verecek.

AHMET ÖZAL'IN ÖZAL SUİKASTI İDDİALARI: Bununla ilgili soruşturmalara başlandı. Bize ne düşerse elimizden gelen desteği veririz.

YİRMİBEŞOĞLU'NUN 'KIBRIS'TA CAMİ YAKTIK' İTİRAFI: Bu savcıların işi. Bu açıklamada suç duyurusu gibi bir durum söz konusu. Yargı değerlendirecektir. Biz de bunun takipçisi olacağız.

REFERANDUM SÜRECİNDE İRAN'DAN PARA ALINDIĞI İDDİASI: Ellerinde tek bilgi, belge yok. Biz hem Türkiye'de hem de İngiltere'de dava sürecini başlattık. Ağır olacak ama söyleyeceğim. Bu alçakça bir iftiradır. Benzer iftirayı Türkiye'deki bir STK'nın başındaki bir bayan da yaptı. Suudi Arabistan'dan aldığımızı iddia etti. Bunlar tamamen iftira.

habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER