ATAŞEHİR'DE EŞSİZ BİR MEKAN, BISTRO CABANA

Amazonlu Papağan Benjamin Cabana’nın Türkiye’deki İlk Mekanı: Bistro Cabana

ATAŞEHİR'DE EŞSİZ BİR MEKAN,  BISTRO CABANA
ATAŞEHİR'DE EŞSİZ BİR MEKAN,  BISTRO CABANA
Amazonlu Papağan Benjamin Cabana’nın Türkiye’deki İlk Mekanı: Bistro Cabana

Şehrin yükselen değeri Ataşehir’de her şeyiyle tam bir dünya mutfağı deneyimi yaşatan Bistro Cabana Anadolu yakasının haylaz çocuğu olmaya aday. Bistro Cabana 2 yıllık titiz bir çalışmanın sonucu olarak 2013 yılı sonunda kapılarını açtı. 

Eğlenceli dekorasyonu, ferah mimarisi, dünya mutfağından sunduğu eşsiz lezzetler ve üstün hizmet kalitesi ile konuklarını ağırlayan Bistro Cabana, canlı müzik ve DJ performansları ile de lezzet ve eğlenceyi bir arada sunuyor. İki kattan oluşan mekan dekorasyonu ile de göz dolduruyor. Localardaki ihtişam ışıltılı avizeler ve özel yapım mumlarıyla ve şamdanlarıyla tamamlanıyor. Davul formundaki sehpalar, modern aplikler, Amerikan çamından dekore edilmiş ahşap paravanlarla şehrin göbeğinde ama dağ evindeymiş hissine kapılıyorsunuz. Her biri birbirinden değerli tarihi 3.000 kitaplık kütüphane ise keyifli dakikalar yaşamanıza olanak sağlıyor. Ünlü isimlerin yeme&içme üzerine söylediği cümleler ise tavan aynalarıyla sizi apayrı bir yolculuğa çıkartıyor.

Geniş bir mönüye sahip olan Bistro Cabana’nın mutfağı Hollanda doğumlu Türk şef M. Ali YILMAZ’a emanet. Pizza Taş Fırını Napoli'den özel olarak getirtildi, özel densitede kullandıkları hamurlar ile farklı pizza deneyimi yaşatıyorlar. Etler meşe kömürü ızgarasından çıkıyor. Bistro Cabana’nın sihirli mutfağında hazırlanan ev yapımı makarnalar ve ekmekler sadece birkaç örnek. Yöresel lezzetlerden olan Etli Pazı Sarma tam Karadeniz usulü iki kaburga arasında kemik ve sebze öz suyu içerisinde bekletilerek hazırlanıyor... Damla sakızlı Tiramisu ise tatlı keyfini doruklara çıkartıyor. Ayrıca dilerseniz özel teraslarda nargile keyfi yapabilirsiniz. Kahvaltı ve brunch servisi ise sadece hafta sonları mevcut. 

Sürekli Etkinlikleri İle Bistro Cabana’da Lezzet ve Keyif Eğlence İle Buluşuyor…

Çarşamba’dan Cumartesi’ye her akşam canlı müzik keyfi de Bistro Cabana’da. Cumartesi gecceleri sahne alan müzisyen Güvenç Dağüstün, Perşembe günleri sahne alan ve daha çok flamenko pop tarzı ile performans sergileyen Barselona doğumlu Emre Altınok, Çarşamba ve Cuma günleri ise gitar vokal olarak Volkan Gürel sahne alıyor. Aynı zamanda her ay farklı özel konsept geccelerde çeşitli popüler sanatçılar ve orkestraları da sahne alıyor. Tabii bu etkinliklerde rezervasyon şart! Şirket yemekleriniz, kutlamalar, lansmanlar gibi çoklu organizasyonlar için de geniş sahnesi ve sunuma elverişli 25 metrekare perdesi ile Bistro Cabana pek çok alternatifi sizlerle buluşturuyor.

Anadolu yakasına yeni bir soluk getiren mucize mekân…

Önüne geldiğiniz zaman karşınızdaki değişik yapı göze çarpsa da, asıl farklılığı kapıdan girdiğiniz anda yaşıyorsunuz… Girişte sizi mekânın Sosyal Medya yüzü Benjamin karşılıyor. Papağan Benjamin mekânın dinamik yapısını yansıtan ilk vurgu. İçeriye doğru yürüdükçe, her köşenin nasıl farklı ve özenle hazırlandığına inanmak güç… Gruplar için hazırlanmış localarda ışıltılı avizeler ve özel yapım mumlarıyla 9 ayaklı şamdanlar göze çarparken, çiftlerin baş başa kalabilecekleri kahve köşeleri davul sehpalar ve modern apliklerle süslenmiş. Tavandaki aynalarda bulunan; ünlülerin yeme&içme üzerine söylediği sözlerle insan nereye bakacağını şaşırıyor. 
Aklınızda beliren görselleri henüz hazmedememişken, 2 katlı mekânın bahçe bölümüne iniyorsunuz. Her biri budaksız tek tek seçilmiş,Amerikan çamından dekore edilmiş, ahşap paravanlar dağ evinde oturuyormuşsunuz hissi veriyor. Koltuk gruplarına oturup özel kitap arşivlerini elinize aldığınızda, karşınızda ki cam bölüm zihninizde gökyüzüne açılan pencere algısı yaratıyor.Bu görsel şölen her gün DJ Performans ve Çarşamba, Perşembe, Cuma,Cumartesi akşamları farklı solistlerin ve grupların canlı müzik repertuarları ile taçlandırılıyor. Ve işte Bistro Cabana’nın insana ben neredeyim dedirten ambiyansı… 

Bistro Cabana’ da her şey görsellerle sınırlı değil. Napoli’den özel gelen fırından çıkan çeşit çeşit Pizzalar, Kömür ateşinin yarattığı lezzet farkının hemen hissedilebileceği Lokum ve Et çeşitleri,Bistro Cabana’nınsihirli mutfağında hazırlanan ev yapımı Makarnalar ve Ekmekler sadece birkaç örnek… Dürümlerde yöresel detaylar kullanılırken, başlangıç ve atıştırmalıkların da Fransa’dan Hollanda’ya kadarfarklı mutfakların izlerini görüyorsunuz.Kemik ve sebzelerle pişirilen etli pazı sarması ve ona eşlik eden öz suyu…

MENÜ PDF OLARAK INDIRMEK IÇIN LÜTFEN TIKLAYIN.


Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2016, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER