Askere maaş zammı ve özel kredi kartı TSK’daki er ve erbaş maaşlarına zam yapılması planlanıyor.

Askere maaş zammı ve özel kredi kartı TSK’daki er ve erbaş maaşlarına zam yapılması planlanıyor.

Askere maaş zammı ve özel kredi kartı TSK’daki er ve erbaş maaşlarına zam yapılması planlanıyor.
Askere maaş zammı ve özel kredi kartı
TSK’daki er ve erbaş maaşlarına zam yapılması planlanıyor.

Ziraat Bankası da tüm TSK mensupları için özel kredi kartı çıkarılacak. Bu kartın hayata geçmesiyle birlikte kışla içinde nakit para kullanılmayacak.

TSK’da göreve yapan er ve erbaş maaşlarına zam yapılması için çalışma başlatıldı. Ziraat Bankası da tüm silahlı kuvvetler mensupları için özel kredi kartı çıkarılacak. Bu kartın hayata geçmesiyle birlikte kışla içinde artık nakit para kullanılmayacak.

TBMM, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan yaklaşık 550 bin er ve erbaşın maaşlarını mercek altına aldı. Vatani görevini yapan er ve erbaşların maaşlarının artırılmasına yönelik taleplerini görüşen TBMM Dilekçe Komisyonu, bu isteği “Toplumsal yarar” gördüğü için Başbakanlık’a gönderdi. Konu yasa teklifi hazırlamaları önerisiyle milletvekillerine de iletildi.

ÖZEL KREDİ KARTI
Bu arada, Milli Savunma Bakanlığı ile Ziraat Bankası, askeri kışlalarda sadece kredi kartıyla harcama yapılmasını zorunlu hale getirecek özel bir anlaşma üzerinde çalışıyor. Çerçevesi büyük ölçüde tamamlanan anlaşma iki tarafın atacağı imzaya kaldı. Er, erbaş, astsubay ve subaylardan oluşan 800 bine yakın askeri kapsayan projeyle askerlerin parasal sorunlarının çözümü sağlanacak. Kantin ve diğer tesislerde para kullanılmayacak.

TSK mensupları için çıkarılacak kart, personel bilgilerinin yer aldığı “Asker kimliği” özelliği de taşıyacak. Kartın parasal limiti, askerlerin talebine göre belirli sınırda tutulacak. Askerler, kışla içerisindeki tüm harcamalarını bu kartla yapacak. Kantinler başta olmak üzere askeri bölge içerisindeki alışveriş yerlerinde nakit para geçmeyecek.
Hesap ekstresi ise askerin babası, annesi, ağabeyi, ablası ya da askerin harcamalarına kefil olacak kişiye gönderilecek. Ekstredeki harcama tutarları ödendiği sürece kart açık kalacak. Harcamalarda aksama olması halinde kart limitleri düşürülecek. (GAZETEPORT)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER