Askere bayram müjdesi, 3 ay erken terhis geliyor!

Askerlik 15 aydan 12 aya iniyor. Uygulama haftaya yasalaşırsa silah altındaki askerler bayram öncesi üç ay erken terhis olabilecek. Genelkurmay 'çalışma sürüyor' diyor.

 Askere bayram müjdesi, 3 ay erken terhis geliyor!
 Askere bayram müjdesi, 3 ay erken terhis geliyor!

Askerlik 15 aydan 12 aya iniyor. Uygulama haftaya yasalaşırsa silah altındaki askerler bayram öncesi üç ay erken terhis olabilecek. Genelkurmay 'çalışma sürüyor' diyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, askerlik süresinin 12 aya ineceğini açıklamasının ardından VATAN'a bilgi veren Genelkurmay kaynakları, bu konuda çalışmanın sürdüğünü, zamanlama konusunun henüz netlik kazanmadığını bildirdi. Mevcut askerlik sisteminde, üniversite mezunu olmayan yükümlüler 15 ay uzun dönem er olarak askerlik yapıyor. 12 aya düşerse, silah altındaki erler 3 ay erken terhis olacak.

Kısa dönem aynı

Askerliğini 6 ay yapan üniversite mezunu kısa dönem askerlerin durumunda ise bir değişiklik olmayacak. Yedek subaylığın bütünüyle kaldırılmasının da gündeme geleceği belirtiliyor.

Askerlik süresinin kısaltılmasıyla birlikte TSK'nın toplam askeri personel sayısında düşüş yaşanacak. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, düzenlemenin en kısa zamanda Meclis'e gönderileceğini belirtti. Başbakan Erdoğan önceki akşam katıldığı televizyon programında askerlik süresinin kısalacağını şöyle açıkladı: "Askerliğin kısaltılması noktasındaki konuda, Milli Savunma Bakanlığımızla ve Genelkurmay Başkanlığımızla mutabıkız. Süre düşecektir, öyle zannediyorum ki 12 ay. Kısa dönem aynen kalacak. O konuyla ilgili bir ön hazırlık zaten var." Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün yaptığı açıklamada, "Askerlik süresine ilişkin düzenleme detayları yasa ile belli olacak, en kısa sürede meclis gündemine getirilecek" dedi.

'Çalışma sürüyor'

Başbakan Erdoğan'ın askerliğin 12 aya düşeceğini açıklamasının ardından Vatan'a bilgi veren Genelkurmay kaynakları, bu konuda çalışmanın sürdüğünü, ancak zamanlamanın henüz netleşmediğini bildirdi. Zamanlamada son noktayı hükümet koyacak. Askerlik süresinin 12 aya düşmesiyle birlikte acemi eğitiminin de 20 ile 30 gün arasında verilebileceği belirtiliyor. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, "Bir an önce olması, askerlik bekleyenleri rahatlatmaya dönük bir çalışma olmuş olur. Süresinin ne kadar olacağı, Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşü doğrultusunda, TBMM bu konuda en son kararı verme organıdır" dedi. Elitaş, "Askerlik ile ilgili düzenleme iki gün komisyon aşaması, iki günde genel kurul aşaması, bir hafta içinde çıkabilir" diye konuştu.

Kaynak : haber7

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2013, 07:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109