Batıkent-Sincan Metrosu açıldı

Sincan-Batıkent metro hattında ilk sefer, İlk seferi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptı.

Batıkent-Sincan Metrosu açıldı
Batıkent-Sincan Metrosu açıldı

Sincan-Batıkent metro hattında ilk sefer, İlk seferi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptı.

Batıkent-Sincan Metrosu'nun ilk seferi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve çok sayıda bakanın katımıyla gerçekleştirildi.

Metronun ilk seferinin hareket noktası Batıkent'teki Mesa istasyonuna ilk olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Emrullah İşler ve Ali Babacan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu geldiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanyol Başbakanı Rajoy da istasyona birlikte inerek, vagonda bir süre bakanlarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kendisini karşılayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara Büyükşenir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile istasyona indi.

Daha sonra Gül, Çiçek, Erdoğan, Rajoy, Elvan ve Gökçek, sürücü bölümüne geçerek, vatmandan bilgi aldı. Vatman koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Gül, korna çalıp el sallayarak, ilk seferi başlattı. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ve çok sayıda bakanı taşıyan Metro, törenin yapılacağı Harikalar Diyarı'na ulaştı.

İstasyondaki ışıklı panolarda Türkçe ve İspanyolca " Batıkent-Sincan Metro hattına hoşgeldiniz" yazıldığı görüldü.

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ


Sincan Harikalar Diyarı'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batıkent-Sincan metro hattının hayırlı olması dileğinde bulundu. Hattın bir hafta süreyle ücretsiz hizmet vereceğini söyleyen Gül, "Ülkemizde istikrarı koruduğumuz, lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde bu 10 yılda ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa bunlara yenilerinin de ekleneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önerisi üzerine Başbakan Erdoğan, Batıkent-Sincan Metro Hattı'nda ulaşımın 1 hafta ücretsiz olacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER