Ankara Trafiğine Yeni Çözüm, Teleferik

Yenimahalle ile Şentepe arasında çalışacak Türkiye’nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferik sisteminin temeli atıldı

Ankara Trafiğine Yeni Çözüm, Teleferik
Ankara Trafiğine Yeni Çözüm, Teleferik

Yenimahalle Metro İstasyonu ile Şentepe arasını 13,5 dakikada katedilecek

Yenimahalle ile Şentepe arasında çalışacak Türkiye’nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferik sisteminin temeli atıldı.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Metro İstasyonu ile Şentepe arasında yapımını gerçekleştireceği Türkiye’nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferiği için start verdi. Bu bağlamda teleferik hattının üç istasyonunda kazı çalışmaları başladı ve Yenimahalle İstasyonu’nda temel atıldı. Havadan yolcu taşınacak sistemde güzergah 4 duraklı olacak ve her biri 10 yolcu taşıyacak 106 kabin çalışacak.

Her kabin 15 saniyede bir istasyondan hareket edecek ve 13,5 dakikada başlangıçtan varışa ulaşabilecek. Türkiye’nin kent içi toplu taşım amaçlı ilk teleferiğinin önümüzdeki yıl hizmete açılması hedefleniyor.

Avrupa’nın en kaliteli istasyonları olacak


Birinci istasyonda 700, ikinci istasyonda 1000, üçüncü istasyonda 1800, dördüncü istasyonda 1000 metrekarelik inşa sahası bulunuyor. Farklı bir dış dizaynla inşa edilecek istasyonlar, Avrupa’nın en kaliteli istasyonları olacak. Yerden ortalama 5,5 metre yükseklikteki istasyonların hepsinde asansör ve çift yönlü yürüyen merdiven bulunacak. Taşıma sistemi için 29 adet direk monte edilecek.

Ulaşım sistemi

Güzergah boyunca 4 durak bulunacak. 10 kişilik 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi 200 metre kot farkında, 3 bin 257 metre uzunluğunda olacak. 24 metrelik inme-binme alanı olacak, yolcular bir yandan inerken, başka bir yerden de kabinlere binebilecek. Her kabin 15 saniyede bir istasyondan hareket edecek ve 13,5 dakikada başlangıçtan varışa ulaşabilecek.

Kamerayla izlenecek kabinlerde ısıtmalı koltuklar bulunacak, merkezi müzik yayını yapılacak. Teleferik sisteminde gidiş-geliş saatte 4 bin 800 yolcu taşınabilecek. Sistem hiç durmayacak, yavaşlamayacak. Sadece engellilerin ve yaşlıların binişi sırasında kalkış yavaşlatılabilecek. Yenimahalle Metro İstasyonu ile Şentepe merkezini bağlayacak olan teleferik sistemi metrodan çıkanların beklemeden kısa sürede Şentepe’ye ulaşmalarını sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2013, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109