Türk işadamının yoğurt firması ABD Olimpiyat Takımının resmi sponsoru

Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu, ''Chobani Greek Yogurt'' markasıyla, ABD'nin en büyük 3. yoğur firması olan Chobani yoğurtları, Amerikan Olimpik Milli Takımının resmi sponsoru oldu.

Türk işadamının yoğurt firması ABD Olimpiyat Takımının resmi sponsoru

Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu ''Chobani Greek Yogurt'' markasıyla ABD pazarının 3'te birine sahip olan Chobani firması, 2012 Amerikan Olimpik Milli Takımının (Team USA) ''Resmi Yoğurt Sponsoru'' (Official Yogurt Sponsor) oldu.

ABD Olimpiyat Komitesi (USOC) ve ABD Milli Takımı'nın resmi ambalajlı yoğurt sağlayıcısı olarak Chobani yoğurtlarını seçtiklerini açıkladı. 2014 yılına kadar devam edecek anlaşmaya göre, Colorado Springs, Chula Vista, Kaliforniya ve Lake Placid'deki resmi ABD Olimpiyat Eğitim Merkezlerinde bulunan ve anteraman yapan her sporcuya Chobani ürünleri sunulacak.

Chobani markalı yoğurtlar - Chobani Şampiyonlar, çocuklar için ilk Yunan yoğurt da dahil olmak üzere, ABD Milli Takımı'nın ve Olimpiyat logosu taşıyacak.

Chobani Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hamdi Ulukaya, ABD milli takımının resmi yoğurdu olmasının ardından yaptığı açıklamada; ''Atletler için özel yoğurtlar üretilecek. Onları kendi yoğurtlarımızla besleyeceğiz. Kendi kasabamızdan sütlerle ve kendi halkımızın eliyle Amerika'da imal ettiğimiz yoğurlarla besleyeceğiz. Colorado Springs'e göndereceğimiz yoğurtların atletlerin performasında olumlu yönde etkili olacağını düşünüyoruz'' dedi. Ulukaya, 2005 yılında 5 çalışanıyla New York'ta kurduğu firmasının 2012 yılında, ABD Olimiyat Milli Takımına sponsorluk anlaşması yapmasıyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti: "Olimpiyat ruhu budur. Eğer yapabileceğini hissediyorsun, çok çalışıyorsun, ve altın madalya alıyorsun veya en azından mücadele ediyorsun. Bizin markamız da ruhla çok mükemme bir uyum sağladı. uyumlu oldu.''

Düşük yağ ve yüksek proteinli çeşitli meyve aromalı ürünleriyle, Amerika yoğurt pazarının 3'te birine sahip olma başarısını yakalayan Chobani yoğurt bugün, kapanan eski bir fabrikanın satın alınmasıyla ilk kurulduğu New York'un New Berlin kasabasında sadece 1.000 kişi istihdam ediyor. Amerika'nın 3. büyük firması olan Chobani, Idaho'nun Twin Falls şehrine açtığı yeni bir fabrikasıyla, pazar payını daha da arttırmayı planlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER