ABD’nin Washington eyaletinde ‘Türk bayrağı jesti’

ABD’de yaşayan Türklerin kurduğu, NOWTA adıyla bilinen ”Kuzeybatı Amerika Türk Amerikan Ticaret Odası (Northwest Turkish American Chamber of Commerce), Washington eyaletinin başkenti Olympia’daki eyalet kongresinde senatör ve milletvekillerine verdiği resepsiyonda, göndere Türk bayrağı çekildi.

ABD’nin Washington eyaletinde ‘Türk bayrağı jesti’


Bu yıl ikincisi düzenlenen resepsiyona 55 eyalet senatörü ve milletvekilinin de aralarında olduğu 150 civarında misafir katıldı. Resepsiyonun en güzel görüntülerinden biri, Washington Kongre Binası’nın önündeki göndere Türk bayrağının çekilmesi oldu. Senatör ve milletvekillerinin yaptığı bu jest, Türkler arasında büyük sevince sebep oldu. Genel amacı Türkiye’yi, Türk kültürünü ve Türk ekonomisini tanıtmak olan resepsiyona, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu onur konuğu olarak katıldı.

Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve demokrasisi üzerine bir konuşma yapan Topçu, Microsoft ve Boeing’in ana merkezlerinin bulunduğu bölgenin, bilişimin başkentlerinden biri olduğunu belirterek, bu sebeple Türkiye olarak bölgedeki yüksek teknoloji şirketleriyle daha çok işbirliği yapmak istediklerinin altını çizdi. Türk-Amerikan Ticaret Odası Başkanı Barış Taze de, son altı ayda bölgeye iki Türk bakanın yaptığı ziyaretlere ve Seattle’a açılan yeni Türk Ticaret Ataşeliğine vurgu yaparak, Türkiye’nin kuzeybatı Amerika’ya artan ilgisine işaret etti.

Türk lezzetlerinden geniş bir menünün sunulduğu resepsiyonda, kilim sergisi, Türkiye’den fotoğraflar ve ebru tablolarının yanında, ünlü kaligraf Aydın Çayır’ın modern Türk kaligrafisinden örnekler sunduğu canlı performans büyük ilgi gördü.

Resepsiyonda, Washington Valisi Chris Gregoire’ın gönderdiği Takdir Beratı da okundu. Ana sponsorluğunu NOWTA’nın üstlendiği resepsiyona, yerel ortakların yanında TUSKON da destek verdi. TUSKON-ABD İcra Direktörü Hakan Taşçı, yaptığı kısa konuşmada Washington eyaleti senatör ve milletvekillerini Türkiye’ye davet etti.
turkish journal

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2012, 23:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109