ABD Büyükelçiliği’nden Göztepe Vize Açıklaması

ABD Büyükelçiliği’nin, Türkler’e en erken Ocak 2019 tarihini işaret etmesi; Türk medyasında “son dakika” haberi olarak verildi

ABD Büyükelçiliği’nden Göztepe Vize Açıklaması
 ABD Büyükelçiliği’nden Vize Açıklaması

ABD Büyükelçiliği’nin, Türkler’e en erken Ocak 2019 tarihini işaret etmesi; Türk medyasında “son dakika” haberi olarak verildi

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’ye halen sınırlı  vize başvuru hakkı tanınması nedeniyle Türk vatandaşlarının vize işlemi randevuları için en erken tarihin 2019 yılının Ocak ayı olduğunu açıkladı.

Açıklamada, 2019 Ocak ayından önceki randevu tarihlerinin dolu olduğu, ancak Amerika’yı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize işlemleri için 2019'un Ocak ayından itibaren randevu alabilecekleri vurgulandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabı aracılığıyla bugün paylaştığı mesajlarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Türkiye dışından da vize başvurusunda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

ABD Elçiliği, ilk mesajında, Türkiye’den kabul edilecek başvurularda; F, J, M tipi vizelerle; yazılı dilekçeyle başvurulması durumunda sağlık ve işle ilgili seyahatler için yapılan vize başvurularına öncelik tanındığını bildirdi.
Bunun yanı sıra ABD Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesindeki göçmen olmayan vize başvurularına ilişkin soru-cevap bölümündeki başvuru koşulları da yeniden paylaşıldı. Buna göre F ve M tipi vizeler, yükseköğretim veya dil öğrenme amaçlı öğrencilere verilen vize türünü ifade ediyor. Göçmen olmayan vize türleri arasında J tipi vize ise, eğitim veya kamu kurumlarını da kapsayacak şekilde değişim programı katılımcılarına verilen vizeyi kapsıyor.

Kimlere öncelikle vize görüşmesi randevusu verileceğini açıklayan ilk mesaj sonrasında Türk vatandaşlarınca vize başvurularına ilişkin bir saat sonrasında ikinci bir mesaj daha paylaşılması dikkat çekti. Büyükelçilik, ikinci mesajıyla Türk vatandaşlarına öncelikli haller dışında vize görüşmesi için en erken Ocak 2019’da randevu verileceğini duyurdu.

ABD Büyükelçiliği’nin, Türkler’e en erken Ocak 2019 tarihini işaret etmesi; Türk medyasında “son dakika” haberi olarak verildi ve Ankara – Washington hattında “vize krizine” halen çözüm sağlanamamış olduğu vurgulandı.

ABD Büyükelçiliği, internet sitesi aracılığıyla da Türkiye vatandaşlarına vize almaksızın ABD’ye seyahat planlamamaları gerektiği belirterek, vize konusunda özetle şu uyarılar hatırlatıldı:

“Geçerli vizeleri olan Türk vatandaşları, ABD’ye seyahat etmeye devam edebilirler. Ayrıca Türk vatandaşları, göçmen olmayan vize başvurularını, o ülkenin vatandaşı olup-olmamasına bakılmaksızın, Türkiye dışında bir ülkeden de yapabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken husus; Türkiye dışında bir ülkede vize başvurusunda bulunanların, vize hizmetleri için daha önce Türkiye’de bir ücret ödemiş olmalarına rağmen, yeniden vize başvurusunda bulundukları ülkede de vize başvuru ücreti ödemeleri gerekecektir.”

ABD’ye vize başvuruları konusunda detaylı bilgi için https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/ internet adresini ziyaret etmek mümkün.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109