Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında yaşanan hızlı yükseliş yatırımcıların yüzünü güldürdü. Uzmanlar altın fiyatları ile ilgili son durumları değerlendirdi. Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum..

Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?
Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında yaşanan hızlı yükseliş yatırımcıların yüzünü güldürdü. Uzmanlar altın fiyatları ile ilgili son durumları değerlendirdi. Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum..

Türkiye`nin altın talebi 2009 yılı 3.çeyrek dönemden bu yana en düşük seviyesini gördü. Dünya Altın Konseyi (WGC) verilerine göre, dünya altı talebi 2015 yılının ilk 3 ayında büyük oranda yatay bir seyir izledi. İlk çeyrekte toplam talep, geçen yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 1azalarak 1.079 ton oldu. 2015 ilk çeyrekte de Asya ülkeleri altın piyasasına domine etti. Çin ve Hindistan, toplam altın talebinin yüzde 54'ünü oluşturdular.

Mücevher amaçlı altın talebi toplam altın talebinin en büyük bölümünü oluşturmaya devam etti. Ancak ilk çeyrekte mücevher amaçlı altın talebi yüzde 3 azalarak 620 tondan 601 tona geriledi. Hindistan'ın mücevher amazlı talebi yüzde 22 artarken, Türkiye, Rusya, Ortadoğu ve Çin'in talebinde gerileme yaşandı.

TÜRKİYE 12. SIRADAKİ YERİNİ KORUDU

Türkiye 513,0 ton altın rezervi ile dünyanın en büyük altın rezervine sahip ülkeleri arasında 12. sıradaki yerini korudu. Türkiye'nin rezervleri bir önceki dönemde 529,1 ton seviyesinde bulunuyordu.

Böylece Türkiye'nin altın talebi 2009 yılı 3.çeyrek dönemden bu yana en düşük seviyesini gördü.

Dünya Altın Konseyi (World Gold Council) tarafından açıklanan verilerine göre, 2015 yılı ilk çeyrek sonu itibariyle ABD 8.133,5 ton rezervle ilk sırada yer alırken, Almanya 3.384,2 ton ile ikinci sırada, IMF 2.814,0 ton ile üçüncü sırada bulunuyor

Altın fiyatlarında yaşanan hızlı dalgalanmalar tüm dikkatleri üzerine çekti.Vatandaşlar altınlarını satıp satmama konusunda kararsız kaldı. Altın piyasasında bu hafta 102,69 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramının satış fiyatı 102,78 lira oldu. Peki Çeyrek altın ne kadar oldu?  Altın fiyatları hakkında en doğru ve güncel verileri bu haberimizde sunmaktayız. Güncel altın fiyatlarının yanı sıra geçmiş altın fiyatları da tüm detayları buradan takip edebilirsiniz.. Geçmiş dönem altın fiyatları özellikle altın piyasasının gelecekte yapacağı hareketleri doğru tahmin etmek için lütfen haberimizdeki linke tıklayın...

Altın güvenilir bir liman olarak da adlandırılan dünyanın en değerli madenlerinden biridir. Altının hem hediye hem de yatırım aracı olarak kullanılması altın fiyatlarının sürekli olarak değişmesine neden olmaktadır. Dünya'nın en değerli madenlerinden biri olan altın yıllar boyu insan elinde farklı şekillerde işlenmiştir. İşçilikleri daha fazla olan altın çeşitleri daha çok hediyelik olarak kullanılırken, gram altın ve külçe altın gibi işçiliğin en az seviyede kullanıldığı altın çeşitleri ise yatırım aracı olarak kullanılmaktadır.

Diğer yatırım araçları ile karşılaştırdığınızda altının en büyük özelliği krizlerden daha az etkilenmesidir. Farklı ülkelerde yaşanan ekonomik krizler o ülkelerin para birimini doğrudan etkilemektedir ancak altın piyasası daha küresel bir davranış göstererek uzun vadede büyük olasılıkla kazançlı çıkmanızı sağlamaktadır.

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki kapanış ve bugün açılış fiyatları (TL) şöyle:

İstanbul Kapalıçarşı'da kapanışta 681,06 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 691,35 liradan, 93,02 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 99,76 liradan, 657,97 liradan alınan Tam Ziynet 672,36 liradan, 328,99 liradan alınan Yarım Ziynet 337,21 liradan ve 164,49 liradan alınan Çeyrek Ziynet 168,61 liradan satıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER