Mecklenburg-Vorpommern

2000’den fazla gölü, bir çok akarsuyu ve yemyeşil görüntüsüyle Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti bu doğal güzellikleriyle insanı cezbedecek bir mekan olma özelliğine sahiptir.

Mecklenburg-Vorpommern
MECKLENBURG-VORPOMMERN

Başkent: Schwerin
Nüfus: 1 732 000
Alan km²: 23 174,17
GSYIH Milyar Avro : 29,78
www.mecklenburg-vorpommern.de

 
 Ayrıca 350 kilometrelik Doğu Denizi sahili de dahil edildiğinde, Almanya’nın kuzeydoğusundaki eyalet, Orta Avrupa’nın en büyük su sporları sahasına da sahiptir.

Bu verilerin doğal bir sonucu olarak da eyaletin en önemli gelir kaynağı turizm sektöründen elde edilmektedir. Eyaletin beşte birlik bir bölümünün doğal koruma altına alınmış olmasının sebebi de bu gelir kaynağının desteklenmesi nedeniyledir.

Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Eyaleti Almanya’nın nüfus yoğunluğunun en düşük olduğu bölgesidir. En önemli gelir kaynakları arasında tatil merkezleri, sahilde gemi yapımı ve tarım olarak sayılabilir.

Kuzey Avrupa’nın en eski üniversiteleri ve bir çok yenilikçi araştırma ve geliştirme işletmelerinin de bulunduğu Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti’nde yüksek teknoloji, biyoteknoloji ve tıp teknolojisi gibi sektörler de dinamizmleri ile ön plana çıkmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2012, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109