Dünyada Almanya

Avrupa’daki ve uluslararası düzeydeki en önemli organizasyonlara Almanya da üyedir. Üye olduğu

Dünyada Almanya

Dünyada Almanya 

Avrupa’daki ve uluslararası düzeydeki en önemli organizasyonlara Almanya da üyedir. Üye olduğu


  • Uluslararası işbirliği
  • Avrupa’daki ve uluslararası düzeydeki en önemli organizasyonlara Almanya da üyedir. Üye olduğu organizasyonlar içerisinde Almanya, Avrupa ve Transatlantik aksındaki dost ülkelerle  beraberlik içinde, tüm dünyada demokrasi, özgürlük ve insan haklarının yayılması için çaba göstermektedir.
  • Avrupa Birliği
    2007 yılının ilk yarısında AB’nin temel yürütme organlarından olan Avrupa Konseyi Dönem Başkanlığı’nı da yürütecek olan Federal Almanya Cumhuriyeti, Avrupa Birliği’nin (AB) kurucu üyelerinden biridir.
  • Birleşmiş Milletler
    Almanya, 1973 yılından beri Birleşmiş Milletler’in (BM) tam üyesidir. Birleşmiş Milletler bütçesinin yaklaşık yüzde 10’unu karşılayan Almanya, bu rakkamla kuruma katkı payı veren üçüncü büyük ülke durumundadır. Ayrıca Almanya, BM kurumlarının yerleşik olduğu ülkelerden de biridir: 1996 yılından bu yana Bonn şehri “Birleşmiş Milletler Şehri” unvanını taşımakla beraber BM’nin 12 kurumuna ev sahipliği yapmaktadır.
  • Diğer organizasyon ve işbirlikleri
    Almanya,1955´ten bu yana NATO,  Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT), Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’nun üyesidir.
  • Dışişleri Bakanlığı
    Halen 191 ülkeyle diplomatik ilişki içerisinde olan Almanya Dışişleri Bakanlığı, Berlin’deki merkezine bağlı olarak dünyaya yayılmış 226 yurtdışı temsilciğiyle Almanya’yı yurtdışında temsil etmektedir.
  • Yurtdışı operasyonlar
    Federal Alman Ordusu, BM yönetimindeki, Nato çerçevesindeki ve AB tarafından yürütülen sekiz barış koruma ve insani operasyonda yer almaktadır. Almanya krizlerin önceden engellenmesi ve çatışmaların ortadan kaldırılması amacıyla yapılan uluslararası operasyonlara en çok birlik gönderen ülkelerden biridir.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109