Almanya'dan Mülteci Duvarı

Münih'te yerel halkı sığınmacılardan korumak için 'Yeni Berlin Duvarı' örülüyor.

Almanya'dan Mülteci Duvarı

  Almanya'dan Mülteci Duvarı


Münih'te yerel halkı sığınmacılardan korumak için 'Yeni Berlin Duvarı' örülüyor.


Almanya'nın Münih kentinin bir ilçesinde inşa edilen yeni bir sığınmacı kampında kalacak olan sığınmacılardan rahatsız olan yerel halk, ailelerinin ve çocuklarının korunması için kampın bir duvar ile ayrılmasını istedi. İlçe belediyesi ise talebi olumlu karşılayarak 'Yeni Berlin Duvarı'na benzetilen duvarı inşa etmeye başladı.

Almanya'nın Münih kentine bağlı Neuperlach Süd ilçesinde bulunan yeni bir sığınmacı kampına 3.7 metre yüksekliğinde bir duvar örülmeye başlandı.

BERLİN DUVARI'NDAN BİLE DAHA YÜKSEK 

Soğuk Savaş'ın ardından yıkılan 3.5 metrelik Berlin Duvarı'ndan bile daha yüksek olan duvarın amacı ise yerel halkı sığınmacılardan korumak. 160 kişilik kapasitesi bulunan kampta genel olarak genç sığınmacılar yaşayacağı için bölge halkı mahkemeye başvurarak belediyeden kamp ile meskun mahal arasına bir duvar örülmesini istedi. Sebep olarak ise Almanya'da sığınmacıların halka yönelik taciz ve saldırıları gösterildi. 'CANAVAR DUVAR PROPAGANDA AMAÇLI' Sığınmacı kampının yapıldığı Neuperlach Süd ilçesinin başkan yardımcısı Guido Bucholtz ise bitmek üzere olan duvarı ırkçı saldırılara da çanak tutan bir 'canavar duvar' olarak nitelendirerek uygulama için "Duvarı ilk gördüğümde korktum. Bu gerçekten çok saçma bir şey. Duvarın yüksekliği çok fazla. Propaganda kokuyor' ifadesini kullandı. duvara karşı çıkanlar ise sadece ilçe başkan yardımcı da değil. Yerel halktan bir çift de duvar için "Donald Trump Meksikalı sığınmacılardan korunmak için Meksika sınırına bir duvar örmeyi planlıyor, biz de Münih'te sığınmacılardan benzer şekilde korunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

MLAK FİYATLARINI DA DÜŞÜRECEĞİNDEN KORKTULAR

Öte yandan yerel halktan bazı tmsilcilerin hükümetin kararı ile yapılan bu yeni sığınmacı kampını gören bölgedeki emlakların kira ve satış fiyatlarının düşeceğinden şikayet ederek belediyeye başvurdukları da gelen haberler arasında. Kamp, en yakın yerleşim yerine 30 metre uzaklıkta bulunuyor.

'PLANLADIĞIMIZDAN BİRAZ BÜYÜK OLDU'

Neuperlach mahallesinde yapılan kamp için örülen duvarın planladıklarından biraz daha büyük olduğunu belirten yerel yetkililer ise sığınmacıların davranışları ve çıkardıkları gürültüden rahatsız olan yerel halkın kendilerine başvurarak duvar örülmesini talep ettiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER