İnşaat fakültesi öğrencilerinin ilk tercihi Ağaoğlu

İnşaat fakültesi öğrencilerinin ilk tercihi Ağaoğlu

İnşaat fakültesi öğrencilerinin ilk tercihi Ağaoğlu

Ağaoğlu Şirketler Grubu, insan kaynakları stratejisinin önemli bir hedefi olan üniversitelerle işbirliği konusunda daha geniş kapsamlı faaliyetler gerçekleştirmek üzere harekete geçti.

 Ağaoğlu, son dönemde üniversiteler ve öğrenci topluluklarından gelen taleplerin giderek artması karşısında, geleceğin profesyonellerinin mesleki birikimine ve pratik eğitimine daha fazla katkı sağlama hedefiyle, üniversitelerle uzun zamandır sürdürdüğü işbirliğini geliştirme kararı aldı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu İnsan Kaynakları Departmanı, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden alınan yoğun staj, şantiye gezisi ve konferans talepleri üzerine, üniversiteler ile yürütülecek çalışmaların kapsamını genişletmek ve bilgi akışını daha verimli bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla bir program hazırladı. 2011 yılı içinde hem kurum liderlerinin üniversitelere, hem de öğrencilerin Ağaoğlu şantiye ve sitelerine gerçekleştirecekleri ziyaretleri düzenlemeye ve artırmaya yönelik bu program ile çok sayıda öğrencinin iş hayatına ve mesleklerine dair yeni bir bakış açısı kazanmasına yardımcı olmak hedefleniyor.

Bu kapsamda yürütülen çalışmalarla, Ocak 2011'den bu yana Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde Ali Ağaoğlu tarafından konferans verilirken; Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde çeşitli disiplinlerde öğrenim gören öğrenciler ile de yemek ve şantiye gezisi gibi organizasyonlarda Ali Ağaoğlu bir araya geldiler. Üniversitelerde verilen konferanslarda ve Ağaoğlu şantiyelerine yapılan gezilerde öğrenciler, Ali Ağaoğlu ve şirketin çeşitli birimlerinde çalışan profesyoneller tarafından iş hayatı ve mesleki konularda bilgilendirildiler ve sorularına ilk ağızdan yanıt alma fırsatı buldular. Ağaoğlu-Üniversite işbirliği kapsamında yürütülecek çalışmalar 2011 yılının ikinci yarısında da devam edecek.

Staj başvurusunda rekor artış

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Türkiye'de üniversite öğrencilerinin staj tercihlerinde de en üst sıralarda yer alıyor. Bu yıl içerisinde Ağaoğlu'na, Türkiye'de ve yurtdışında yer alan önemli üniversitelerin mimarlık ve mühendislik bölümlerinden 3000 nin üzerinde staj başvurusu yapıldı. Bu konudaki talepleri titizlikle inceleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu IK Müdürü Yasemin Öndeş Doğan ' Çok hızlı ivme ile büyüyen grubumuz içerisinde staj sonrası kariyer hayatlarına Ağaoğlu bünyesinde devam etmek isteyen çok sayıda öğrenci bulunmakta. Gençlerle sürekli işbirliği içerisinde olan bir grup olarak başarılı bulduğumuz stajyerlerimize tüm imkânları sağlayarak kariyer hayatlarına Ağaoğlu Şirketler Grubu'nda başlamalarına olanak tanıyoruz. ' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109