Ağaoğlu, Elektrik Üretiminde Türkiye'nin En Yüksek Kapasiteli Rüzgar santralini devreye aldı.

Ağaoğlu, Elektrik Üretiminde Türkiye'nin En Yüksek Kapasiteli Rüzgar santralini devreye aldı.

Ağaoğlu, Elektrik Üretiminde Türkiye'nin En Yüksek Kapasiteli Rüzgar santralini devreye aldı.
2015 yılına kadar 1.000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Ağaoğlu, Türkiye’nin en büyük elektrik üretim kapasitesine sahip, Şah Rüzgar Enerjisi Santrali’ni tamamen işletmeye soktu.

Enerji sektöründe de liderliği hedefleyen Ağaoğlu, 2010 yılının Eylül ayında Bandırma’da temelini attığı ve yaklaşık 250 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen, Şah Rüzgar Enerjisi Santrali’nin tamamını ticari işletmeye soktu. Türkiye’nin yenilenebilir enerji üretiminde en yüksek kapasiteli rüzgar santrali olan 93 MW kurulu gücündeki santral ile birlikte, Ağaoğlu’nun enerjideki toplam işletme kapasitesi 126 MW güce yükselmiş oldu.
 
Bölgede zor geçen kış koşullarına karşın santralin 60 MW’lık ilk bölümünü 8 aydan daha kısa bir sürede devreye alan Ağaoğlu, inşaat projelerindeki süratini santral yapımına da taşıyarak 93 MW’lık projenin tümünü bir yıldan daha kısa sürede tamamladı. Ağaoğlu, Şah RES’de üreteceği toplam 380 milyon kilovat saatlik “temiz enerji” sayesinde yılda yaklaşık 240 bin tonluk karbondioksite eşdeğer sera gazı emisyonunu azaltmış olacak.
 
9 RES ve üçü yurt dışında 6 HES daha yolda
 
Hedeflerinin 2015 yılına kadar enerjide 1.000 MW kurulu güce ulaşmak olduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, toplam yıllık enerji üretimi 380 milyon kWh olan Şah RES’in modern ve çevre dostu bir enerji santrali olduğunu vurguladı. Ali Ağaoğlu, Şah RES’in, nüfusu 140 bin olan Bandırma’nın elektrik ihtiyacını tek başına karşılayabileceğini söyledi.
 
Enerji yatırımlarına yine Bandırma’da bulunan Edincik RES ve Seferihisar RES projeleriyle devam edeceklerini belirten Ali Ağaoğlu, diğer yandan Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli Yalova ve Eskişehir’de  bulunan rüzgâr santrali projelerinde ise lisanslama çalışmalarının devam ettiğini ve toplam kurulu gücün 760 MW’a ulaşacağını  söyledi. Ağaoğlu ayrıca; toplam kurulu gücü 200 MW olan Amasya, Bingöl ve Gürcistan’da 6 HES projesinin inşaatına önümüzdeki aylarda başlamak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
 
Yapılan enerji yatırımlarının cari açığın azaltılmasına ve ülke ekonomisine katkılar sağladığına değinen Ali Ağaoğlu, enerjide önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek sıkıntılara karşı önlem alınması adına yeni yatırımların son derece önemli olduğunu ifade etti. Ali Ağaoğlu, "Türkiye’nin rüzgarda toplam kurulu gücü 1.500 MW olduğu halde biz Ağaoğlu Enerji Grubu olarak bir yılda Türkiye’nin 12 yılda ulaştığı rüzgar gücünün yüzde 8’lik bölümüne ulaştık” dedi.

 AĞAOGLU ŞİRKETLERİ, PROJELERİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109