AĞAOĞLU 3 PROJEYİ 1 YIL ERKEN TESLİM ETTİ, DAİRE SAHİBİNE 30 BİN LİRA KAZANDIRDI

AĞAOĞLU 3 PROJEYİ 1 YIL ERKEN TESLİM ETTİ, DAİRE SAHİBİNE 30 BİN LİRA KAZANDIRDI

AĞAOĞLU 3 PROJEYİ 1 YIL ERKEN TESLİM ETTİ, DAİRE SAHİBİNE 30 BİN LİRA KAZANDIRDI
Ali Ağaoğlu: “İkinci bir Boğaz yapmak çılgın bir proje değil. Türkiye bunu yapabilecek güçte!”
İnşaatları tamamlanan üç projesinin erken teslim töreninde konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, toplam 2 bin 223 daireden oluşan 3 ayrı projelerini yaklaşık 1 yıl kadar erken tamamlayarak teslim ettiklerini belirtti. Ali Ağaoğlu, My City Bahçelievler’i 8 ay, Sky Towers projesini 10 ay ve My Town Ispartakule’yi 12 ay erken teslim ederek daire sahiplerine büyük ekonomik avantaj kazandırdıklarını vurguladı. Ağaoğlu’nun verdiği bilgiye göre, daire sahipleri proje teslimine kadar geçen sürede yüzde 50’nin üzerinde bir kâr elde etmelerinin yanı sıra erken teslim aldıkları daireler sayesinde ayda 2 bin 500 liralık kirâ geliri avantajıyla yıl bazında 25-30 bin liralık ek bir gelirin daha sahibi olma fırsatını bulabilecek.

İnşaat sektöründe en çok proje üreten şirketin kendileri olduğuna dikkat çeken Ağaoğlu, 2011 yılında inşaatına başlayacakları 10 bin konutu da söz verecekleri tamamlanma tarihinden önce teslim edeceklerini ifade etti. Erken teslimin en önemli noktasının teslim sonrasında yaşanan sorunlar olduğunu ve sektördeki birçok inşaat şirketinin bir avukat ordusuyla mahkemelerde dava takip ettiğini anlatan Ali Ağaoğlu, “biz teslim ettikten sonra elimizi projeden çekmeyiz, bugün bu sektörde en sorunsuz, en noksansız ve en hızlı üreten biziz” şeklinde konuştu.

Şirket bünyesinde 300’den fazla mimar ve mühendis, 80 kişilik pazarlama ve satış ekibinin yanı sıra projelerinde 10 binden fazla işçinin çalıştığını belirten Ali Ağaoğlu, başarılarını iyi bir ekip çalışmasına borçlu olduklarını vurguladı. Ali Ağaoğlu, bazı daire sahiplerinin anahtarlarını almaya eşyalarını bir kamyona yükleyerek geldiklerini ve hemen aynı gün taşındıklarını ifade etti. Ağaoğlu, Sky Towers projesinde anahtar teslimlerine hafta başında başladıkları halde 25-30 ailenin projede yaşamaya başladığını da sözlerine ekledi.

2011 yılında devam eden projelerinin yanı sıra farklı projelerde 10 binden fazla konutun üretimine başlayacaklarını kaydeden Ali Ağaoğlu, projelerin Maslak, Bahçelievler, Ayazağa, ve Bağcılar’da olacağını söyledi. Maslak’ta inşa etmeye hazırlandıkları projenin Türkiye’nin en büyük konut projesi olacağını açıklayan Ağaoğlu, hazırlıkların yüzde 90 oranında tamam olduğunu ifade etti. Ali Ağaoğlu diğer projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Maslak projesini bir çağ atlama projesi olarak görüyoruz. Bu yılın 3. çeyreğine yetişir diye düşünüyorum. Burada 5-6 bin konut olacak. Bahçelievler’de iki ayrı yerimiz var. Biri Ateş Tuğla’dan aldığımız arazi, diğeri ise Yeni Mahalle’de, hipodromun karşısında 80 dönümlük bir arazi. Bunlardan ikisine bu yıl içinde başlamak gibi bir hazırlığımız var. Bu bölgedeki yeni yeri Kilimli Grubu’ndan aldık. Deniz manzarası da olan çok iyi bir lokasyon. Ayazağa’daki bir diğer projemiz ise Maslak projemize yakın. Dördüncü proje ise Bağcılar’da olacak.”
 

Ali Ağaoğlu: “Ülkede istikrar bozulmazsa ekonomik başarı gelir”

Gazetecilerin yaklaşan genel seçim ve bankaların munzam karşılıklarının artırılmasına ilişkin sorusuna yanıt veren Ali Ağaoğlu, seçimlere 50 gün kaldığını ve bir sürpriz beklenmediğini ifade ederek, istikrarın bozulmaması durumunda ekonominin daha güçlü olacağını belirtti.

Munzam karşılıkların artırılmasının finans sektörüne bir yük getirmekle birlikte, kendileri için çok ciddi bir sorun olmayacağına da değinen Ali Ağaoğlu, “biz ekonomik krizin en kötü günlerinde insanlar ekmek almaya bile çekinirken 1 haftada bin daire sattık. Ben neredeyse 40 yıldır bu işin içindeyim bugünkü gibi faiz oranları hiç görmedim. Mevcut oranların iyi olduğunu düşünüyorum. Munzam karşılıkların faiz üzerinde olumsuz etkileri olsa da bu bizim sektörü çok fazla etkilemez. Bir frenleme yapacağını düşünmüyorum. Biz yaklaşık yüzde 15 oranında bir büyüme öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Konut kredilerinin cari açığı etkilemesi riskine ilişkin bir soruya cevap veren Ali Ağaoğlu, inşaatın emek yoğun bir sektör olduğunu ve istihdam sağlamaya büyük katkısı olduğunu, ithalata dayalı bir üretim yapmadıkları için yerli üretimi canlandırdığını söyledi. Ağaoğlu, kullanılan inşaat malzemeleri arasında sadece lüks konut tiplerinde bazı malzemelerin yurt dışından geldiğini ve bazı marka beklentilerini karşılamak üzere sınırlı bir ithalat yapıldığını, bunun haricinde malzeme tedarikinin yüzde 98’inin yurt içinden karşılandığını ifade etti.

Yapımına başladıkları her proje için arsa stoklarına 2 yeni arazi daha eklediklerini belirten Ali Ağaoğlu, yeni inşaatların ve proje hacminin artırılması gerektiğini, kat mülkiyeti kanununda da değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı. İnşaat sektörüne bazı muafiyetler tanınması gerektiğini iddia eden Ağaoğlu, imar planlarında yapılan değişikliklere yapılan itirazların da şehrin yenilenmesi ve daha iyi yapılanmasının önünde ciddi bir engel olduğunu vurguladı. Daha önce bu konuda odalarla bir diyaloğa girdiklerini hatırlatan Ali Ağaoğlu, odaların “her şeye itiraz edelim” şeklindeki tavrını eleştirdiğini, İstanbul’un önündeki risklere bakıldığı zaman herkesin yıkıcı değil yapıcı bir tavır içinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ali Ağaoğlu: “İkinci Boğaz düşüncesini destekliyorum, çok geç bile kaldık”

Başbakan’ın daha önce “çılgın proje” olarak tanıtılan projesini açıklaması üzerine bu konuda bir değerlendirme yapan Ali Ağaoğlu, projenin Osmanlı’dan bu yana düşünülen bir proje olduğunu ve ilk olarak padişah Abdülmecit döneminde gündeme geldiğini, böyle bir kanalın yapılması için çok geç kalındığına inandığını belirtti. Ali Ağaoğlu şunları söyledi:

“İkinci Boğaz projesinin ayrıntılarını henüz bilmiyoruz, göreceğiz. Dünyanın en önemli doğal mirası olan Boğaziçi’ni korumak için böyle bir projeye ihtiyaç vardı. Bölgede hazine arazileri olduğu için maliyeti makul olacaktır. Kanaldan gemi geçişleri sayesinde elde edilecek gelirle zaten bir süre sonra maliyetini de karşılayacaktır. Mutlaka o bölgeye bir hareket getirecek ve özellikle de İstanbul’un göç sorunu nedeniyle yaşadığı sorunların azalmasına da yol açacak. Bölgedeki hazine arazileri imara açılırsa devlet buradan elde edeceği geliri de proje yapımına aktarabilir.”
 
ALİ AĞAOĞLU ŞİRKETLERİ PROJELERİ SATIŞ OFİS ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109