Almanya‘dan Ağaoğlu‘na İş teklifi

Alman CPBAU, “Kara propagandaya inanmadık, hem içerde hem dışarda ortak iş yapalım” diyerek Ağaoğlu’nun kapısını çaldı. 3 milyar euro cirolu şirketin gündeminde yeni köprü ve yenilenebilir enerji alanında işbirliği var...

Almanya‘dan Ağaoğlu‘na İş teklifi
Almanya‘dan Ağaoğlu‘na İş teklifi

 Alman CPBAU, “Kara propagandaya inanmadık, hem içerde hem dışarda ortak iş yapalım” diyerek Ağaoğlu’nun kapısını çaldı. 3 milyar euro cirolu şirketin gündeminde yeni köprü ve yenilenebilir enerji alanında işbirliği var...

17 Aralık derin operasyonunda gözaltına alınan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'na Avrupa'dan üst düzey destek geldi. Hem Türk ekonomisine hem de Ağaoğlu Grubu'na güvendiklerini ısrarla vurgulayan Alman CPBAU şirketi ve milyarder işadamı Manfred Hellwig, Türkiye’de yatırım için Ağaoğlu’na ortaklık teklifi yaptı. 

DERİN OPERASYON GELİŞİMİZİ HIZLANDIRDI
 Dün, şirket merkezinde Ali Ağaoğlu’nu ziyaret eden CPBAU'nun Yönetim Kurulu Başkanı Rolf Heinecke, "Türkiye'de Ağaoğlu Grubu’yla ortak hareket etme kararı aldık. Türk ekonomisi çok güçlü. 17 Aralık'ta yapılan operasyonlar Alman basını tarafından ciddi bir dezenformasyona yol açtı. Ben ve ortaklarım bunlara inanmadık. Alman ekonomisinin 60 yılda yapıp, toparladığını Türkiye 10 yılda yaptı. Bu operasyonlar bizim buraya gelişimizi biraz daha hızlandırdı" diye konuştu. 

ALİ AĞAOĞLU’YLA KAPI YENİDEN AÇILDI
 Uzmanlık alanlarından birinin de köprü inşaatı olduğunu söyleyen Heinecke “Türkiye’de Üçüncü Köprü ihalesine katılmak istedik. Maalesef Türkiye'de bulunan danışmanların yanlış bilgileri nedeniyle bu fırsat kaçtı. Şimdi Türkiye kapısı bize Ali Ağaoğlu’yla yeniden açıldı. İnşaat, enerji gibi alanlarda Ağaoğlu ile birlikte yol almak, Türkiye'de bizimde çimentomuz olsun istiyoruz" dedi. 

TÜRKİYE, BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKIYOR
 Ali Ağaoğlu ise, "Açıkçası 17 Aralık operasyonu ve yaratılan algıdan dolayı Rolf Heinecke'nin Türkiye'ye geleceğinden emin değildim. Yaratılan ortam hem içeride hem de dışarıda Türkiye'nin güçlenerek çıktığının somut göstergesi oldu. Almanya'nın köklü firmalarının bize gelmesi bizi gururlandırdı. Yaptığımız işleri beğendiler. Türkiye güçlenerek yoluna devam ediyor" diye konuştu.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?
 Dün, gerçekleşen ziyarete Rolf Heinecke ve Alman milyarder Manfred Hellwig'in yanısıra Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel ve yanı sıra Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik gibi isimler katıldı.

ALMANYA'DA KÖPRÜ YAPARIZ
 GÖRÜŞMEYLE ilgili bilgi veren Ali  Ağaoğlu, "Geçmişte biz yabancıların kapısını çalardık. Şimdi bizim kapımızı çalıyorlar. Alman CPBAU grubu, her alanda ortaklık yapmak teklifiyle geldi. Biz de kendilerine, Almanya'da yapılacak köprü inşaatlarında ortaklık yapabiliriz dedik" şeklinde konuştu.

BÜYÜMENİZ BİRİLERİNİ TEDİRGİN ETTİ
Görüşmeyi değerlendiren Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel ise şunları söyledi: “Alman basını Türkiye’nin olumlu gelişmelerini yazmazken kötü şeyleri hemen manşetten verdiler. Türkiye’nin böylesine büyümesinin birilerini rahatsız edeceğini hissetmiştik.”

GÖZALTI KARARINA ÇOK ŞAŞIRDIK
 DERİN operasyondan dolayı yaratılmaya çalışılan algının aksine, yatırım yapacağına dikkat çeken Heinecke şunları söyledi: "Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alınmasına şaşırmıştık. Hem Türkiye'de hem de Almanya'da ortak projelere imza atacağız. Her iki ülkeye de yatırım yapmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki ilk ofisimizi de İstanbul’da, Ataşehir’de açmayı planladık."



Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109