Osman Arıkan: Ak Parti'den Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Milletvekili aday adaylık başvurusunda bulunan Dr. Osman Arıkan'ın adaylığı, vatandaşlar arasında olumlu karşılaşırken medyada yoğun ilgi ile karşılandı.

Osman Arıkan: Ak Parti'den Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı
Osman Arıkan: Ak Parti'den Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Haziran ayında gerçekleşecek olan genel seçimler için milletvekilliği aday adaylığı başvurularının son gününde Ak Parti İl Başkanlığında hareketli saatler yaşandı.

Milletvekili aday adaylık başvurusunda bulunan Dr. Osman Arıkan'ın adaylığı, vatandaşlar arasında olumlu karşılaşırken medyada yoğun ilgi ile karşılandı.

Haziran ayında gerçekleşecek olan genel seçimler için milletvekilliği aday adaylığı başvurularının son gününde Ak Parti İl Başkanlığında izdiham yaşandı. Yetkililerin son gün için sayısının 1070'i bulduğunu belirttikleri başvurular için uzun kuyruklar oluştu.

Ak Parti Ataşehir'den Belediye Başkan Aday Adayı olan, Avicenna Hastaneler Gurubu Yöneticisi Uzm. Dr. Osman Arıkan'ın başvurusuna basın yoğun ilgi gösterdi. Sağlık sektöründe bir çok başarıya imza atan Dr. Osman Arıkan'ın siyaset yolundaki heyecanı yaptığı basın açıklamasına yansıdı. Arıkan, adaylık başvurusunun ardından: "Samimi duygularla, görev aşkıyla talip olduk, aday başvurusu yaptık, evraklarımızı teslim ettik, bundan sonraki dönemde inşallah hakkımızda hayırlı olanı diliyoruz, Allah yolumuzu açık etsin, Allah utandırmasın, yanımızda gelen dostlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.



Dr. Osman Arıkan'ı makamlarında kabul eden İl Başkanı Selim Temurci, Dr. Osman Arıkan'ın adaylığında duaları ve destekleri ile yanında olacaklarının, Ayrıca İl Başkanı Temurci, Ataşehir'i Ak Partinin almaması halinde bu görüşmenin hiç bir anlamı kalmaz diyerek, adayları uyardı.

İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş ise, hayır dileklerini paylaştığı Arıkan ve ekibine şunları söyledi: Buradaki ortamın festival havasında olmasının tek sebebi, teşkilatlanmalardır. Bu partinin marka değerini teşkilatlar belirliyor. Bu partinin en önemli özelliği şudur ki, emek serdeden  mutlaka bir yere geliyor. Çünkü hepimiz dava bilinci taşıyoruz. Bu partinin kedisi bile önemlidir. Siyasete, kamuya, beyt-ül mala hizmet eden normal bir insandan daha fazla sevap alır, yanlış yapan da normal bir insandan daha fazla cezalandırılır" dedi.




AK  PARTİ 25. DÖNEM İSTANBUL 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİADAY ADAYI

Uzm. Dr. Osman Arıkan Kimdir


1971YılındaSivas'tadoğdu.

1978-1988 yıllarıarasında üstünbaşarılarile ilk ve ortaöğrenimini tamamladı.

1988 yılında ilk sırada girdiği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesindedöne mbirincisi oldu.

1989 ÖSYM sınıvındaSivas İl Birincisiolarak İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı. Fakülte senatosu tarafından üstünbaşarılı bulunarak birüst sınftan devamı uygun görüldü.

1989-1991 yıllarıarasında Fetih Yurdundave 1991-1994 yıllarıarasında da yurtsorumlusu olarak Hekimler Birliğ iVakfında kaldı.

1994 yılında fakülteden mezun olarak Tıp Doktoruoldu.

1994 ylındaeşi Uzm. Dr. Gülhan Arıkan ile evlendi.

1994-1996 Tokat Zile Devlet Hastanesinde mecburihizmetini tamaladı.

1996-1998 Sivas 4. BölgeSağlık Gurup Başkanlığı görevini yaptı.

1997 de Sivas'ta Yılın Hekimi seçildi.

1998-2002 İç Hastalıkları İhtisasını tamamladı. 2002 yılında İhtisasın ıtamamlayarak İç Hastalıkları Uzmanı oldu.

2000 yılında Antakya Serinyol Jandarma Er Eğtitim Tugay Komutanlığında Askerlikg örevini tamamladı.

2001 yılında Kronik Böbrek Hastalıklarında Hemodiyalizetkinliği konusunda yaptığı çalışmas ıile Europe  Nefrology Congres'de Mansiyon Ödülü aldı.

2002 yılında Kronik Hepatitli ve Sirozluvakalarda yaptığı bir çalışma ile Ulusal Gastroenteroloji Kongresinde En İyiÇalışma Ödülü'ne layık görüldü.

2002 yılında özel sektöre geçerek şuanki görev yapmakta olduğu Avicenna Hastanesi'nin İç Hastalıklar ıUzmanı ve Dahili Bilimler Direktörü olarak göreve başladı.

2005 yılında Hastane Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

2010 yılında Yönetimkurulu Başkan Vekili oldu.

2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayıoldu.

Haken A.Ü.A.Ö. Yerel Yönetimler Fakültesinde eğitimine devam etmektedir.

İyi düzeyde İngilizce ve ortadüzeyde Arapça bilmektedir.

Uzman Doktor Osman Arıkan evli ve 3 çocuk babasıdır.

2014 yılındaAtaşehir Sivaslılar Platformu (ASİP) ve Ataşehir Sivaslılar Federasyonu (ASİF)'i kurdu. Halen ASİF Kurucular Kurulu Başkanolara görevini sürdürmektedir.

Çoksayıda mesleki ve siviltoplum kurum ve kuruluşlarındaa ktif olarak üyelikleri ve yöneticilik faaliyetlerine devam etmektedir.



ÜyesiOlduğuSivilToplumKuruluşları:

• AK PartiÜyeliği

• AtaşehirSivaslılarFederasyonu (ASİF) İcraKuruluBaşkanı

• AtaşehirSivaslılarDerneğiBaşkanYardımcısı

• KIZILAYAtaşehirYönetimKuruluÜyesi

• ESAM İstanbul ŞubesiÜyeliği

• ENSARVakfıAtaşehirİstişareKuruluÜyesi

• Sivas HizmetVakfıÜyesi

• DostlukGrubuÜyesi


ÜyesiOlduğuMeslekiKuruluşlar :


• Türk TabiplerBirliğiÜyesi

• Türk GastroenterolojiDerneğiÜyesi

• TürkiyeİçHastalıklarıUzmanlarıDerneğisiÜyesi
 
• Türk KardiyolojiDerneğiÜyesi

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 11:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
nalan yazıcı
nalan yazıcı - 9 yıl Önce

yolunuz açık olsun

SIRADAKİ HABER